Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València celebrarà la pròxima setmana el ple per a acceptar la renúncia de Jorge Rodríguez

La Diputació de València celebrarà la pròxima setmana el ple per a acceptar la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la corporació i, posteriorment, hi haurà dos plens més, un per a triar la persona que ocuparà la seua acta i un altre del que eixirà triat el nou president.

Així ho ha explicat la presidenta en funcions de la Diputació, Maria Josep Amigó (Compromís), després de la reunió que ha mantingut amb l’equip de govern un dia després de la dimissió de Rodríguez per la seua implicació en l’operació Alqueria. Segons ha dit Amigó, dilluns es convocarà la junta de portaveus perquè al llarg de la setmana se celebre el ple d’acceptació de la renúncia de Rodríguez i, a partir d’aleshores, es posarà en marxa el mecanisme per a substituir-lo com a diputat i, finalment, com a president.

La vicepresidenta en funcions ha precisat que espera que en un parell de setmanes puga estar “resolt” aquest procés, per al qual la normativa marca un termini màxim de vint dies hàbils. Preguntada sobre si s’ha consensuat que el socialista Toni Gaspar siga el pròxim president, ha indicat que no han parlat encara del candidat i ha precisat que Compromís no ha de consensuar amb el PSPV “quin és el seu candidat” i que cada partit pot presentar si vol una candidatura. “Per a nosaltres allò important ara és assegurar i garantir la continuïtat del treball” iniciat en 2015, cosa en què “tot l’equip de govern” està “absolutament d’acord”, ha manifestat.

Així, la dirigent de Compromís ha explicat que en la reunió de l’equip de govern s’ha vist que “allò important no és la persona” que assumirà la Presidència sinó que continuen treballant “tots a una” el que queda de legislatura en les polítiques iniciades per tot l’equip de govern en 2015. Amigó ha admés que la situació és “complicada” i ha dit que lamenten “moltíssim” el que ha ocorregut amb l’operació Alqueria, però ha destacat que volen “normalitat” i garantir que els municipis continuen treballant “braç a braç” amb la Diputació.

Preguntada sobre el futur de Divalterra, Amigó ha indicat que s’ha parlat també sobre el “bon treball” fet en aquesta empresa pública i ha matisat que, de cara al futur, miraran quin “encaix” es pot fer amb els treballadors de l’antiga Imelsa, que podria ser transferir-los a alguna àrea de la Diputació o de la Generalitat. A aquestos empleats, Amigó els ha demanat que estiguen “tranquils” perquè ningú de l’equip de govern vol que no seguisquen al seu lloc de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa