Diari La Veu del País Valencià
Compromís porta al Síndic de Greuges el bloqueig de l’alcalde de Torrent a una consulta sobre la municipalització de l’aigua

Compromís per Torrent ha registrat una queixa davant el Síndic de Greuges pel “bloqueig polític a una proposta presentada en maig que compleix amb totes les exigències legals”. Concretament, el regidor i membre del consell d’administració d’Aigües de l’Horta Víctor Medina denuncia que ja fa dos mesos que una consulta sobre la municipalització de l’aigua –proposada per Compromís– queda exclosa del Ple Municipal. Aquesta és, a parer seu, “una greu vulneració dels drets fonamentals de l’oposició, que ja ve sent costum per part de l’alcalde Jesús Ros”.

El regidor valencianista recorda que aquesta no és la primera vegada que el partit denuncia un tracte semblant cap a les seues propostes, ja que “amb la moció sobre l’empresa pública Nous Espais i el seu finançament ja vam viure una situació pareguda en què l’alcalde va tardar 6 mesos a incloure la proposta en el ple”. “És molt frustrant veure com el treball de l’oposició queda subjecte a l’arbitrarietat política de l’alcalde que, de forma deliberada, intenta posar els punts que més polèmica susciten enmig de les festes o en estiu, per tal que la ciutadania no siga conscient dels incompliments del govern socialista amb el pacte d’investidura”, denuncia Medina.

El regidor recorda que “la municipalització de l’empresa mixta Aigües de l’Horta figura entre els punts signats en 2015 pel PSPV, Compromís i Guanyant”, un acord que va atorgar la vara d’alcaldia a Ros.

Segons Medina, “la ciutadania ha de poder decidir si una empresa que sobreexplota i subministra aigua de pou carregada de nitrits perquè resulta més econòmica que l’aigua de superfície ha de seguir gestionant el cicle integral de l’aigua de Torrent”. “Sobretot, quan aquesta empresa va batre rècord en beneficis en 2017 amb més d’1,3 milions d’euros”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa