Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol continuarà reservant el convent de Sant Doménec per a ús militar

El govern espanyol no atendrà, de moment, la demanda de les Corts de desmilitaritzar el convent de Sant Doménec de València. Així ho ha fet saber el senador de Compromís després de rebre la resposta de l’executiu de Pedro Sánchez a la seua pregunta al voltant de la cessió de l’edifici per a usos civils.

“En relació amb l’assumpte interessat, s’assenyala que el convent de Sant Doménec de València és una propietat demanial afectada al Ministeri de Defensa i adscrita a l’Exèrcit de Terra, en la qual se situa el Quarter General Terrestre d’Alta Disponibilitat. La propietat, per tant, segueix sent d’interés per a la Defensa Nacional i no està inclosa en cap de les actuacions de racionalització d’infraestructures que està duent a terme aquest departament, per la qual cosa no està prevista la seua cessió al Consell de la Generalitat Valenciana”, ha sigut la resposta completa, feta pública aquest dimecres per Mulet.

A parer del senador valencià “costava poc adquirir un compromís per a estudiar la seua cessió, sense més pretensions, però el govern del PSOE ha preferit descartar directament qualsevol canvi deixant en evidència el seu partit al País Valencià, que va votar a favor d’aquesta cessió”. La iniciativa a les Corts va tindre el suport del PSPV, Compromís i Podem.

El portaveu de Compromís ha destacat que “són positius els avanços produïts entre el Consell i l’administració militar, que han permés un increment de visites i, per tant, el coneixement d’aquesta joia arquitectònica; però, la voluntat de les Corts Valencianes, o siga, del poble valencià representat en elles, era que es desmilitaritzara el convent i que es garantira l’accés al públic com exigeix la llei, en ser un Monument Històric Artístic Nacional i BIC, i que se cedira la seua titularitat a la Generalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa