Juan Roig inverteix en Zeleros, l'empresa valenciana que treballa amb l'Hyperloop

El projecte té el suport de l'acceleradora Lanzadera, on s'està desenvolupant l'innovador sistema de transport d'alta velocitat
/ València
4 juliol 2018 01:00h

Angels, el fons d'inversió de l'empresari valencià Juan Roig, se suma a la junta d'inversors de l'equip de Zeleros, segons ha anunciat l'entitat en un comunicat. Aquesta empresa valenciana advoca pel sistema tipus hyperloop per a revolucionar el mercat del transport assolint velocitats de 1.000 km/h amb un reduït consum energètic.

Amb un projecte nascut al si de la Universitat Politècnica de València (UPV), els joves David Pistoni, Daniel Orient i Juan Vicén van defensar la seua fórmula 'Hyperloop UPV' en la competició internacional de l'empresa aeroespacial d'Elon Musk, SpaceX 2015, on no solament es va convertir en el primer prototip espanyol del sector sinó que, a més, va guanyar el premi al Millor Disseny de Concepte i Millor Subsistema de Propulsió. L'equip universitari de què van formar part segueix en les competicions assessorat pels tres emprenedors i competirà a Califòrnia aquest estiu amb el seu prototip millorat, el Valentia.

Durant el període en la UPV els seus fundadors van crear en paral·lel l'empresa Zeleros en 2016 per a aconseguir la col·laboració empresarial necessària per a accelerar el desenvolupament comercial a Europa. Des d'aleshores, l'empresa ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals com el de la Fundació Everis i empreses com Altran (consultoria tecnològica), instituts d'investigació (IMDEA, Universitat Politècnica de València) i iniciatives públiques com Climate-KIC (principal iniciativa contra el canvi climàtic a Europa) i el Railway Innovation Hub, clúster d'innovació ferroviària de Màlaga (Andalusia), donen suport a la iniciativa. 

Zeleros és la primera empresa d'hyperloop espanyola que desenvolupa un sistema escalable que minimitza costos d'infraestructura integrant les principals tecnologies en un vehicle autònom. Hyperloop és un mètode de transport segur, ràpid i eficient energèticament per a transportar una gran quantitat de passatgers i càrrega entre ciutats, països, fins i tot al llarg d'un continent. Es tracta de vehicles autònoms que es mouen gràcies a sistemes de levitació magnètica dins d'una xarxa de tubs a baixa pressió. 

Actualment, només sis empreses al món estan desenvolupant l'Hyperloop: dues als Estats Units, una al Canadà, una a Holanda, una altra a Polònia i Zeleros a l'estat espanyol, concretament a València. Recentment, les companyies europees i canadenques han signat un acord de col·laboració a Brussel·les per a definir estàndards internacionals comuns i integrar esforços de desenvolupament.

Suport de Lanzadera i Plug and Play 

A més, el projecte està rebent el suport de l'acceleradora Lanzadera, on ha pogut perfilar juntament amb experts en direcció d'empreses, màrqueting i finances el seu model de negoci i continuar el desenvolupament del seu innovador sistema de transport en les instal·lacions de la Marina de València, seu de l'empresa. 

Per la seua part, Plug And Play, la plataforma global d'innovació -de la qual han eixit empreses com Paypal o Dropbox- continuarà reforçant el projecte Zeleros amb la solidesa dels seus contactes en Mobilitat, Supply Chain, Energia/Sostenibilitat i inversió. Gràcies als seus programes verticals, Plug and Play és capaç de generar connexions claus entre els diferents players de l'ecosistema tecnològic. Des del seu naixement, la companyia de Sillicon Valley ha aconseguit generar una inversió de més de 7 bilions de dòlars, amb una mitjana de 260 projectes invertits per any.

next