Diari La Veu del País Valencià
La patronal ASCER ofereix una pujada salarial de l’1,8% per a tancar el conveni col·lectiu del sector ceràmic

L’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) ha proposat una pujada salarial de l’1,8% per a assolir un acord que pose fi a les negociacions del conveni col·lectiu autonòmic per al sector ceràmic en juliol, segons ha informat la patronal en un comunicat.

Així, durant la reunió que ha mantingut aquest dimecres la comissió negociadora, ASCER ha sol·licitat als sindicats, en primer lloc, que confirmen que la pujada salarial i la resta de qüestions que reivindiquen són les que es van fer arribar per vies diferents de la taula de negociació el passat 22 de juny de 2018. Després de confirmar-se aquest extrem, la patronal ha realitzat una contraoferta als sindicats amb intenció de poder arribar a un acord que pose fi a les negociacions durant el present mes de juliol.

En concret, ASCER ha oferit tancar el conveni amb uns increments de l’1,8% per a cadascun dels tres anys de vigència. Amb aquesta oferta, ASCER pensa que ha millorat considerablement l’oferta que va realitzar per primera vegada en el plenari del passat 20 de març, que era de l’1,4%.

La patronal ha recordat que aquestos increments estan per sobre de la mitjana dels increments que s’estan pactant en els convenis sectorials –1,59%–, així com “molt per damunt” de la mitjana dels pactes a la demarcació de Castelló –1,07%–, a la qual pertanyen la majoria de treballadors.

Així mateix, ASCER ha manifestat que aquestos increments estan en línia amb el recent preacord de negociació col·lectiva (AENC) subscrit en l’àmbit estatal per CEOE, UGT i CCOO. La patronal espera que els sindicats siguen “responsables” i que, amb aquesta oferta, es puga signar el conveni col·lectiu en els pròxims dies.

“Peticions fora de la realitat”

Pel que fa a la pujada salarial sol·licitada pels sindicats –3,1%–, ASCER ha manifestat que “està fora de la realitat” i que cap conveni col·lectiu sectorial està pactant increments salarials “d’aquesta magnitud”. En aquest sentit, ha tornat a recordar que els últims convenis col·lectius, malgrat la “gravetat” de la situació, es van tancar sense pèrdua de poder adquisitiu en els salaris dels treballadors i sense pèrdua de drets laborals.

Així, en el període de 2008 a 2017 els increments acumulats pactats en el conveni col·lectiu van ascendir a un 17,6%, mentre que l’IPC d’aquest període ha sigut del 12,5%, ha afegit.

Pel que fa a l’increment de 16 hores de jornada pactat a partir de l’any 2016, i que ara es pretén reduir per part sindical, ASCER ha tornat a recordar que va ser compensat aquell any amb un increment addicional del 0,91% aplicat sobre els salaris reals, no compensable i absorbible i que s’ha consolidat.

Igualment, ASCER ha recordat als sindicats que ells han rebutjat les propostes de la patronal en matèria de jornada –supressió del mòdul setmanal de 40 hores– per a anar a una jornada anual com fan la majoria de convenis del sector industrial, “per la qual cosa la seua proposta és deixar aquest capítol del conveni col·lectiu com està actualment”.

ASCER espera per tot això que els sindicats “siguen conscients de la situació” i desbloquegen la pujada dels salaris als treballadors del sector. Finalment, ambdues parts han quedat emplaçades a una pròxima reunió el dia 19 de juliol amb l’objectiu de seguir debatent sobre les seues propostes i poder avançar en la negociació.

Comparteix

Icona de pantalla completa