EntreBarris reclama la declaració de Russafa com a 'zona turísticament saturada'

La xarxa de col·lectius i associacions veïnals denuncia la manca d'un pla especial de protecció del barri i "els problemes de convivència" que pateixen
/ València
5 juliol 2018 01:00h
La campanya \'Vivenda per al veïnat\' demana una reducció dels habitatges d\'ús turístic, als quals responsabilitza d\'estar intensificant la bombolla de lloguer que es viu a València.

La xarxa EntreBarris, dins de la campanya 'Vivenda per al veïnat', va projectar aquest dimecres a la nit la frase 'Zona turísticament saturada' sobre l'església de Russafa i sobre la façana del mercat del mateix barri. Amb aquesta acció de carrer, EntreBarris volia fer visible "la problemàtica de les vivendes d'ús turístic en un dels barris que, junt amb Ciutat Vella i el Cabanyal, més està patint els efectes de la turistificació a València ciutat", argumenten en un comunicat.

La plataforma va escollir precisament el barri de Russafa perquè, dels tres anomenats abans, "és l'únic que no comptarà amb un pla especial de protecció". No obstant això, declaren que el nombre de blocs d'apartaments turístics i de vivendes d'ús turístic "es disparen" en un barri on "els problemes de convivència es veuen agreujats per la càrrega que suposa ser zona d'oci de la ciutat".

EntreBarris és una xarxa de col·lectius i associacions veïnals de València que promou el dret a l'habitatge, així com l'articulació d'un model de ciutat basat en la justícia social. En març va llançar la campanya 'Vivenda per al veïnat', que demana una reducció dels habitatges d'ús turístic, als quals responsabilitza d'estar intensificant la bombolla de lloguer que es viu a València.

D'aquesta campanya es deriven quatre propostes. La primera és l'establiment d'una moratòria de vivendes d'ús turístic a la ciutat fins a l'aprovació del nou PGOU. La segona, l'establiment d'un màxim de lloguer de 30 dies a l'any a totes les vivendes destinades a ús turístic existents a la ciutat i retroactivitat en l'aplicació de la normativa dictada pel PGOU. La tercera és la declaració de Ciutat Vella i Russafa com a 'zones turísticament saturades' i el tractament del Cabanyal com a barri en vies de saturació. Finalment, demanen la prohibició del canvi d'ús d'edificis residencials habitats a turístics per a protegir les persones que lloguen pisos per a viure-hi.

next