El renovat Consell Valencià de Cultura deixa fora Consuelo Císcar i Vicent Farnós

En la votació per a triar el representant del consell assessor de RTVE, algunes paperetes anul·lades advocaven per noms com Manolete, Torrebruno, Pablo Iglesias i Zapatero
/ València
5 juliol 2018 01:00h

El ple de les Corts Valencianes ha renovat aquest dijous el Consell Valencià de Cultura (CVC) amb l'elecció dels vint-i-un consellers que conformen aquest organisme consultiu, dels quals catorze entren com a nous consellers i set repeteixen, entre ells el seu president, Santiago Grisolía. Fora de l'òrgan estatutari s'han quedat noms com Consuelo Císcar, investigada en el cas IVAM, i Vicente Farnós, investigat pel cas Gürtel.

L'elecció dels consellers les candidatures dels quals han sigut presentades en una llista única consensuada pels cinc grups parlamentaris s'ha fet en una votació secreta mitjançant la introducció de paperetes en urnes i requeria d'una majoria de dos terços del ple (66 vots).

Segons l'escrutini, els vocals del CVC –alguns dels quals han seguit la votació des de la tribuna de convidats de les Corts– han sigut elegits per 89 vots a favor, tres en blanc i un vot nul, en el qual, segons han indicat a EFE fonts parlamentàries, s'havia ratllat el nom d'Ascensión Figueres.

Els nous consellers són l'expresidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Ascensión Figueres; la doctora en Història de l'Art Irene Ballester; l'editora Dolores Pedrós; la dramaturga Núria Vizcarro; la cantant lírica Ángeles López Artiga; Begoña Martínez, qui a última hora ha substituït l'exdiputat de Podem Marc Pallares; Francesc Sanguino, del món del teatre; l'escultora Amparo Carbonell; la integrant del Grup de la Recerca per la Memòria Històrica de Castelló Maribel Peris; Gerardo Muñoz; José Vicente Navarro; Petra María Pérez; Joaquín Santo, i Inmaculada Vidal.

Amb aquesta votació deixen de formar part del CVC Consuelo Císcar, Martín Quirós, Glòria Marcos, Ximo Tébar, Ricardo Bellveser, Francisco Pérez Puche, Soledad Giménez, Vicente Muñoz Puelles, Manuel Ángel Conejero, Enrique García Asensio, Luis Prada de Conflent, Enric Lluch, Vicente Farnós i Vicente Ferrero.

Així mateix, repeteixen com a consellers Santiago Grisolía, Jesús Huguet, Josefa Frau, Ana Noguera, Vicente González Móstoles, José María Lozano i Ramón Roselló. D'aquesta manera, el nou CVC estarà integrat per 9 homes i 12 dones.

El ple de les Corts també ha elegit la diputada socialista Rosa María Peris per a formar part del consell assessor de RTVE al País Valencià, on cobreix la vacant deixada per Ana Barceló després de ser nomenada consellera de Sanitat. L'elecció de Peris ha obtingut 55 vots a favor, 24 paperetes en blancs i 14 vots nuls. En les paperetes anul·lades figuraven noms com Manolete, Torrebruno, Pablo Iglesias, Zapatero, Jorge Rodríguez, Soraya Sáez de Santamaría o Lluismi Campos, segons han indicat a EFE fonts parlamentàries.

next