Amigó defensa la legalitat dels contractes d'alta direcció de Divalterra investigats en el cas Alqueria

La presidenta en funcions de la Diputació de València assegura que la seua col·laboració amb la Justícia "és total" i alhora demana "cautela" fins que s'alce el secret de sumari
/ València
6 juliol 2018 01:00h
La presidenta en funcions de la Diputació de València, María Josep Amigó, a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia després de declarar pel cas Alqueria.

La presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, de Compromís, ha defensat que els contractes d'alta direcció de l'empresa pública Divalterra que van originar l'operació Alqueria van ser "absolutament legals", encara que ha agregat que "qui ha de pronunciar-se és la Justícia".

Així s'ha expressat l'actual presidenta en funcions de la corporació provincial a la seua entrada a la Ciutat de la Justícia de València, on ha acudit a declarar com a testimoni davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de València, encarregat de les investigacions relacionades amb el cas Alqueria. 

El jutge ha citat a declarar aquest divendres en qualitat de testimonis membres dels grups polítics del PSPV, Compromís, PP i Ciutadans en el consell d'administració de l'antiga Imelsa. 

En la seua declaració davant els mitjans a la seua arribada als jutjats valencians, Amigó ha explicat que "evidentment" acudeix amb voluntat de "col·laborar amb la Justícia": "Hi ha secret de sumari i desconeixem de què va l'assumpte, però la nostra col·laboració és total i esperem aclarir un poc els fets".

Davant la qüestió de si s'ha de produir la dimissió dels investigats en aquesta causa, la presidenta en funcions ha argumentat que "eixa és una qüestió en la qual els partits hauran de prendre les decisions que consideren". Sobre si continuen percebent el seu sou, ha manifestat: "Desconec la seua situació. El president ha dimitit però desconec quina és la situació laboral de la resta".

Sobre si Divalterra ha de desaparéixer ha insistit a reclamar "cautela", ja que en ella treballen "moltíssimes persones" i "cal preservar sempre els drets dels treballadors" d'aquesta empresa pública dedicada a l'ocupació provincial i a la gestió forestal. 

next