Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana al govern espanyol que declare la Ribera zona catastròfica per les pedregades

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una pregunta al govern espanyol sobre si pensa declarar com a “zona catastròfica” la part de la comarca valenciana de la Ribera afectada pel temporal amb pedra del passat diumenge i per les ajudes adients per a pal·liar els danys ocasionats.

“Encara que va ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja, cosa que tindrà conseqüències molt negatives per a l’economia agrícola”, ha afirmat Sixto en un comunicat.

El representant de la formació d’esquerres a la cambra baixa ha explicat en el seu escrit que la tempesta va caure “amb força” sobre el curs del riu Xúquer i es va endinsar per Tous, de manera que va afectar els termes municipals d’Alberic, Benimuslem, Massalavés, l’Alcúdia, Carlet, Benimodo, Guadassuar, Alzira, Algemesí, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà, Riola, Sueca i Cullera.

Així mateix, el diputat valencià ha incidit en les “devastadores conseqüències” per a l’economia agrícola d’una “àmplia extensió” de cultiu i per a “àmplies” zones urbanes, on va arrancar arbrat i va danyar mobiliari públic, instal·lacions municipals i diferents propietats privades.

“Una tempesta de pedra i vents amb ratxes properes a cent quilòmetres per hora va arrasar, en particular, les collites de caqui, cítrics i altres explotacions hortofrutícoles al llarg de 15.000 hectàrees”, ha afegit.

Segons ha subratllat Sixto, les estimacions fetes pels afectats i els sindicats superen els 50 milions d’euros en danys, quantitat que suposa un “greu perjudici per a moltes famílies que viuen del camp i de les seues collites”. Per aquest motiu, EUPV ha preguntat també al govern estatal “si pensa donar ajudes als afectats”.

La reclamació d’EUPV se suma, així, a la proposta que la Unió de Llauradors ha presentat aquesta setmana als pobles de la Ribera afectats per la pedra.

Comparteix

Icona de pantalla completa