EUPV demana al govern espanyol que declare la Ribera "zona catastròfica" per les pedregades

El diputat valencià ha incidit en les "devastadores conseqüències" per a l'economia agrícola d'una "àmplia extensió" de cultiu i per a "àmplies" zones urbanes
/ València
6 juliol 2018 01:00h

El diputat d'EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una pregunta al govern espanyol sobre si pensa declarar com a "zona catastròfica" la part de la comarca valenciana de la Ribera afectada pel temporal amb pedra del passat diumenge i per les ajudes adients per a pal·liar els danys ocasionats.

"Encara que va ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja, cosa que tindrà conseqüències molt negatives per a l'economia agrícola", ha afirmat Sixto en un comunicat.

El representant de la formació d'esquerres a la cambra baixa ha explicat en el seu escrit que la tempesta va caure "amb força" sobre el curs del riu Xúquer i es va endinsar per Tous, de manera que va afectar els termes municipals d'Alberic, Benimuslem, Massalavés, l'Alcúdia, Carlet, Benimodo, Guadassuar, Alzira, Algemesí, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà, Riola, Sueca i Cullera.

Així mateix, el diputat valencià ha incidit en les "devastadores conseqüències" per a l'economia agrícola d'una "àmplia extensió" de cultiu i per a "àmplies" zones urbanes, on va arrancar arbrat i va danyar mobiliari públic, instal·lacions municipals i diferents propietats privades.

"Una tempesta de pedra i vents amb ratxes properes a cent quilòmetres per hora va arrasar, en particular, les collites de caqui, cítrics i altres explotacions hortofrutícoles al llarg de 15.000 hectàrees", ha afegit.

Segons ha subratllat Sixto, les estimacions fetes pels afectats i els sindicats superen els 50 milions d'euros en danys, quantitat que suposa un "greu perjudici per a moltes famílies que viuen del camp i de les seues collites". Per aquest motiu, EUPV ha preguntat també al govern estatal "si pensa donar ajudes als afectats".

La reclamació d'EUPV se suma, així, a la proposta que la Unió de Llauradors ha presentat aquesta setmana als pobles de la Ribera afectats per la pedra

next