Diari La Veu del País Valencià
El Rototom espera evitar el consum de 180.000 botelles de plàstic triplicant les fonts d’aigua

El festival Rototom Sunsplash, que se celebrarà a Benicàssim (la Plana Alta) del 16 al 22 d’agost, intensificarà en aquesta edició la seua decisió de reduir el consum de plàstic activant de nou el seu sistema de gots reutilitzables i triplicant les fonts d’aigua per a evitar l’abocament de 180.000 botelles plàstiques.

La política de compromís ambiental del festival internacional reggae se sustenta en la promoció del reciclatge, l’eliminació del plàstic i la sensibilització ciutadana en bones pràctiques, recorden des del certamen.

Tots els contenidors instal·lats al festival, tant en la zona de càmping com en la de concerts, són un punt de reciclatge. Això ha permés reforçar la recollida selectiva: quasi 30.000 quilos de residus d’envàs en 2017 “traduïts en múltiples beneficis ambientals”.

Aquest any, el festival fa un pas més amb la incorporació de noves fonts i més varietat de material biodegradable en les barres, que repeteixen amb el sistema de gots reutilitzables. Estalviar 180.000 botelles de plàstic, el triple que en 2017, és l’objectiu que es persegueix amb la instal·lació de nous punts d’on obtindre aigua fresca de qualitat, tant natural com amb gas, per un preu assequible.

En l’acampada es dupliquen les casetes d’aigua i, al recinte, com a novetat, vint restaurants incorporaran dispensadors en les seues barres per a facilitar l’accés del públic. En aquestos establiments el consum de plàstic serà pràcticament nul, ja que tota la vaixella serà de material biodegradable, així com les palletes, que seran de midó de dacsa. Tots els serveis de catering del certamen inclouen material de biocompostatge, elaborats a partir de canya de sucre, fècula de dacsa o fusta.

Comparteix

Icona de pantalla completa