Oltra respon a Ábalos: "Que se'ns compensara per la discriminació no seria un tracte de favor sinó de justícia"

La vicepresidenta del Consell considera que la societat valenciana mereix "una reparació" després d'estar infrafinançada "durant segles"video
/ València
6 juliol 2018 01:00h
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell.

L'infrafinançament del País Valencià és un assumpte que a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, li genera molta frustació. Aquest divendres, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha volgut enviar-li un missatge clar al ministre de Foment, José Luis Ábalos, després de les declaracions que va realitzar aquest dijous a València: “Que se'ns compensara per la discriminació no seria un tracte de favor sinó de justícia".

Carregant el vídeo...

Amb aquestes paraules Oltra ha posat en evidència l'advertència d'Ábalos i ha assegurat que no es tracta de "favors" sinó de "compensar" la societat valenciana després de "segles" ocupant l'última posició en matèria d'inversions i finançament. "Ací ningú ha demanat un tracte de favor, el que volem és que se'ns traga del clot i que es faça un acte de reparació", ha matisat la també consellera d'Igualtat.

Malgrat les paraules de la mà dreta del president espanyol Pedro Sánchez, Oltra ha admés que tindre representació valenciana a l'Estat "és un punt a favor" i, fent referència a les confrontacions del passat amb el govern de Rajoy, ha afegit que el Botànic s'ha caracteritzat per ser el govern de "l'esperança" .

next