Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans es reafirma en la denúncia sobre la irregularitat dels contractes investigats de Divalterra

El portaveu de Ciutadans a Divalterra, Jorge Ochando, s’ha reafirmat davant el jutge en la denúncia que el seu partit va presentar sobre les suposades irregularitats en els contractes d’alta direcció de l’empresa pública de la Diputació de València, investigats en la causa oberta que va desencadenar l’operació Alqueria.

Així s’ha expressat el representant de la formació taronja quan ha eixit de la Ciutat de la Justícia de València, on ha acudit a declarar com a testimoni davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de València. El jutge ha citat a declarar aquest divendres en qualitat de testimonis membres del PSPV, Compromís, PP i Ciutadans al consell d’administració de Divalterra. Concretament, la presidenta en funcions de la institució, Maria Josep Amigó; el portaveu del PSPV, Pablo Seguí; el del PPCV, Rafael Soler, i de Jorge Ochando, de Ciutadans. Aquest va ser qui va presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció de València contra el president de la corporació provincial per presumptes irregularitats en els contractes d’alta direcció, fet que ha reiterat aquest divendres davant el jutge.

L’operació Alqueria investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra en 2015. La causa està oberta per prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

Ochando s’ha mostrat “encantat de col·laborar amb la Justícia” perquè el seu partit “sempre estarà per a col·laborar” amb ella on els “requerisquen”, però ha rebutjat donar més explicacions sobre el contingut de la seua declaració com a testimoni perquè “està tot sota secret de sumari”. Malgrat això, sí que ha confirmat que Ciutadans va veure “irregularitats” en els contractes d’alta direcció sota sospita. “I així les comuniquem a la Fiscalia”, ha dit. A més, Ochando ha assegurat que en el seu testimoniatge únicament li han preguntat per aquestos contractes “i per la denúncia que havíem presentat”, ha agregat.

També s’ha pronunciat sobre el fet que els càrrecs investigats de Divalterra continuen percebent el seu sou, cosa que considera que està “fatal”. “El que hauria de fer la vicepresidenta [Maria Josep Amigó], que té les funcions de presidenta, és convocar el Consell d’Administració i el primer que ha de fer és proposar el cessament i cessar-los”, ha opinat. No obstant això, Amigó ha defensat aquest divendres que els contractes d’alta direcció de l’empresa pública Divalterra que van originar l’operació Alqueria van ser “absolutament legals”, encara que ha agregat que “qui ha de pronunciar-se és la Justícia“.

Comparteix

Icona de pantalla completa