Diari La Veu del País Valencià
Cas Blasco / El tribunal nega la llibertat a Tauroni
Europa Press / València

La sala s’ha pronunciat en diverses ocasions en contra de decretar la llibertat de Tauroni, l’última al gener d’enguany, només començar la vista que l’ha jutjat al costat de l’exconseller del PP, Rafael Blasco, i a tota la cúpula de l’extinta conselleria, per la peça relativa a les ajudes concedides a la Fundació Cyes, una de les dues que té la causa.

En totes, s’hi ha descartat la posada en llibertat de Tauroni -l’únic dels acusats a la presó- en considerar que existia risc de fugida i que no s’havien introduït nous fets que permeteren adoptar una resolució diferent. A l’inici del judici, la sala ja va decidir prorrogar la presó per un termini màxim de dos anys.

En aquesta última decisió, un acte de data 14 de març facilitat pel TSJ valencià, la sala rebutja modificar la situació de presó provisional de Tauroni, que havia sol·licitat el seu advocat després de la conclusió del seu informe.

La Coordinadora d’ONGD espera que es faça justícia “sense impunitat” per als acusats

La Coordinadora Valenciana d’ONGD ha mostrat aquest dimarts la seua confiança en què “es faça justícia sense impunitat per als acusats”. Així mateix, espera que el procés “supose la devolució dels fons desviats”.

L’entitat ha assenyalat que, després de dos mesos de judici, el treball dut a terme per la Fiscalia Anticorrupció, l’Advocacia de la Generalitat i l’acusació popular, “han demostrat i acreditat els delictes amb què s’imputa els nou acusats” en aquesta peça i ha afegit que els tècnics que han participat com a testimonis i les proves pericials “han evidenciat les irregularitats en el procés de concessió, realització i de justificació de les subvencions investigades, així com la inacció dels responsables perquè es retornaren els fons, segons les recomanacions del Síndic de Comptes”.

D’altra banda, la coordinadora considera que els arguments de les defenses al llarg del procés “han sigut més de caràcter efectista que real” i ha sostingut que han tractat de “crear confusió qüestionant proves i testimoniatges, i cercant més els defectes de procediment i de manera que la demostració que els projectes investigats s’han desenvolupat correctament a Nicaragua, i que han servit per a la lluita contra la pobresa i no per al lucre dels acusats”.

L’entitat ha agraït la “valentia i fermesa de les tècniques i tècnics de l’antiga Conselleria” i de les acusacions que “han posat sobre la taula les irregularitats que van acompanyar tot el procés de concessions investigat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa