Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat posa més de 120 pisos de VPO en lloguer a preus assequibles

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Terriori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a accedir a més de 120 habitatges protegits en diversos municipis valencians.

Dels habitatges oferits, 20 pertanyen a la demarcació d’Alacant (18 a Alacant ciutat i dues a Sant Vicent del Raspeig), 84 a la demarcació de València (45 a Gandia, 35 a Albaida, dues a València i dues més a Paterna) i 18 a la demarcació de Castelló (concretament a Vinaròs).

El preu del lloguer dels habitatges oscil·larà entre els 200 i els 325 euros al mes, amb l’excepció dels immobles situats en la Ciutat de la Llum d’Alacant, que el seu preu ascendirà als 420 euros.

En els últims anys, EVHA havia generat un estoc d’habitatge acabat, nou i sense vendre. Els intents de venda de l’anterior govern van resultar infructuosos, atés que les condicions no eren atractives ni accessibles per als ciutadans. A aquesta situació s’ha afegit l’actual problemàtica d’accés a l’habitatge en règim de lloguer assequible. Per aquest motiu l’actual Consell decidirà canviar el règim d’ús d’aquestos VPO, que passarà de venda i lloguer amb opció a compra a només lloguer, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

La directora general d’EVHA , Helena Beunza, ha manifestat que, com a administració pública, “no podem permetre tenir més de 120 habitatges en venda quan a la Comunitat hi ha una evident necessitat habitacional de persones que, sense estar en risc d’exclusió social, no poden fer front als preus del mercat lliure i necessiten optar al mercat d’habitatge en règim de lloguer”.

L’adjudicació d’aquestos habitatges es realitzarà d’acord amb la Resolució del 16 de juny de 2017 de la Conselleria d’Habitatge, per la qual s’aprovaven els criteris socials d’accés en règim d’arrendament als habitatges de protecció pública propietat d’EVHA.

D’acord amb aquesta resolució, a més de complir els requisits establits per a residir en un habitatge protegit, es prioritzen: víctimes de violència masclista; persones afectades per un desnonament derivat d’una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer; persones discapacitades amb un grau reconegut; famílies amb menors al seu càrrec; aquells que residisquen en immobles amb barreres arquitectòniques no subsanables; famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat.

La resolució també té en compte altres situacions com que en la unitat familiar hi haja algun integrant menor de 35 anys o major de 60 anys, així com sol·licitants que es veuen obligats a desplaçar-se per motius laborals.

Les persones interessades a accedir a un d’aquestos habitatges, hauran de presentar la documentació en les seus d’EVHA de València (Carrer Vinatea, 14), Alacant (carrer Girona, 4) i Castelló (avinguda Germans Bou, 47) .

Comparteix

Icona de pantalla completa