Diari La Veu del País Valencià
Emergències duplica el nombre d’operadors que atenen en anglés durant l’estiu

El telèfon d’Emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana” duplicarà, durant la temporada estival, el nombre d’operadors que atenen en anglés amb l’objectiu de donar un major servei. En previsió de l’elevat nombre de turistes que parlen aquest idioma i que visiten el territori valencià.

El telèfon 112 està establit com el número únic d’assistència al ciutadà davant qualsevol tipus d’emergència ja siga sanitària, d’extinció d’incendis, de salvament o de seguretat ciutadana a la Unió Europea i, per tant, és el telèfon d’emergències de referència per a la major part de turistes que passen les vacances d’estiu en les costes valencianes.

Entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, el servei d’atenció de telefonades al 112 s’ha incrementat també un 17 per cent, tant pel que fa al nombre d’operadors com al de coordinadors. Es tracta d’un reforç especial per a donar una resposta eficaç davant qualsevol situació d’emergència que puga donar-se en aquestes dates, ha explicat l’Agència Valenciana d’Emergències en un comunicat.

El sotsdirector d’Emergències, Jorge Suárez, ha recordat que el “1·1·2 Comunitat Valenciana” atén també en alemany i francés de forma habitual durant tot l’any però, amb aquest reforç en anglés, “donem una resposta adequada a les necessitats especials que presenten les nostres províncies que veuen augmentar la seua població a causa del flux de turistes que es comuniquen en aquest idioma, sobretot en les zones del litoral”.

Aquest servei públic es caracteritza per oferir una resposta immediata durant les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. D’aquesta forma, el telèfon “1·1·2 Comunitat Valenciana” s’ha consolidat com un referent en la gestió de les emergències amb la realització d’un esforç afegit per a atendre les trucades amb eficàcia, rapidesa i qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa