Diari La Veu del País Valencià
Òpera sobre un camió, concerts simfònics i discjòqueis per a la nit més ‘golfa’ de Les Arts

Nit a les Arts 2018 ofereix un ampli ventall d’activitats gratuïtes que inclou espectacles tecnicoartístics amb el Cor de la Generalitat i els artistes del Centre Plácido Domingo, concerts de l’Orquestra de les Arts dirigits per Roberto Forés, dues funcions de l’òpera Bastià i Bastiana, una exposició de vestuari i dues sessions de música DJ amb Eduardo Díaz.

El Palau de les Arts acull el 13 i 14 de juliol, des de les 20.00 hores fins a les 2.00 hores, la huitena edició d’aquesta proposta per a tots els públics que clausura l’activitat de la temporada 2017-2018. Més de 7.000 persones van gaudir l’any passat tant del programa artístic com de les terrasses i espais de l’edifici, que per a l’edició de 2018 han sigut condicionats per cortesia de les empreses David Esteve Produccions, Ilexpa, Vicent Gassó Escultura, Estudio Quino Prades, Ublú i Vinilarte.

El dia 13 de juliol, a partir de les 20.00 hores, comencen els cinc passes tecnicoartístics (20.50 hores, 21.40 hores, 23.50 hores i 0.40 hores) que permeten conéixer el treball en l’escenari de la Sala Principal. En grups de fins a 240 persones, els assistents tenen l’ocasió de conéixer mitjançant un espectacle inèdit, d’uns 40 minuts de durada, el funcionament de la maquinària escènica, il·luminació, audiovisuals i tots els elements necessaris per a posar en marxa una funció d’òpera. Allex Aguilera dirigeix la part artística d’aquesta exhibició que interpreten els cantants del Centre Plácido Domingo i del Cor de la Generalitat.

Les Arts recorda que per a poder gaudir d’aquesta activitat els interessats hauran de sol·licitar prèviament les seues localitats a partir del dia 11 de juliol en la pàgina web de Les Arts i a partir del dia 12 presencialment a les taquilles del teatre. Es lliurarà un màxim de dues invitacions per persona fins a completar l’aforament de cada torn. Per la seua part, els abonats de la temporada podran retirar les seues invitacions en els termes indicats pel departament d’Atenció a l’abonat.

Òpera Bastià i Bastiana

La pausa prevista entre les 22.20 hores i 23.50 hores permetrà als assistents gaudir de l’òpera Bastià i Bastiana, de Mozart, que es representarà sobre el camió de Les Arts Volant a la plaça Martín i Soler. Acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park, en les seues respectives sessions, els artistes del Centre Plácido Domingo canten i declamen en valencià el ‘Singspiel’ mozartià que narra la història d’amor entre dos joves (Bastià i Bastiana) en un humil poblet de pastors.

Allex Aguilera dirigeix la reposició d’aquesta obra, en un muntatge amb signatura de Davide Livermore, vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro, que inclou un nou personatge interpretat per l’actor Sergio Gil.

Exposició al vestíbul principal

Així mateix, el vestíbul principal acollirà una exposició inspirada en la recent campanya d’abonaments per a la temporada 2018-2019, que ha convertit els mateixos abonats, caracteritzats amb el vestuari i el maquillatge de produccions històriques de Les Arts, en la imatge de cada un dels torns d’abonament retratats pels fotògrafs Mikel Ponce i Miguel Lorenzo.

D’aquesta manera, el públic podrà contemplar el vestuari i l’atrezzo de títols de referència com el muntatge de Carmen, de Bizet, que va concebre Carlos Saura; la producció de Lluís Pasqual, per a Simon Boccanegra, amb dissenys de l’oscaritzada Franca Squarciapino, o la visió de Jonathan Miller, de Don Giovanni.

Direcció de Roberto Forés

El Palau de les Arts obrirà, a partir de les 20.00 hores, les terrasses i els balcons per a tots aquells que vulguen conéixer i gaudir dels espais a l’aire lliure de l’enclavament operístic, que disposaran també de servei de restauració.

L’Orquestra de les Arts posarà la nota musical a la nit en blanc de Les Arts sota la direcció musical del valencià Roberto Forés a l’Espai Los Toros, situat a l’onzena planta del teatre i connectat amb les Terrasses de les Palmeres.

Los Toros serà l’escenari dels concerts que oferirà la formació titular de Les Arts amb el mestre valencià a les 20.50 hores, 21.50 hores i 23.50 hores.

Sessió DJ

A partir de la 1.00, en aquest mateix pis, la terrassa amb vistes al Jardí del Túria es convertirà en una gran pista de ball amb una sessió de música a càrrec d’Eduardo Díaz (NO FROST), que acomiadarà l’activitat de les dues jornades a ritme dance. El centre d’arts tancarà les portes la nit del divendres al dissabte a les 2.00 de la matinada i una hora més tard, a les 3.00 hores, en la nit del dissabte al diumenge.

Comparteix

Icona de pantalla completa