Diari La Veu del País Valencià
Un grup d’ultres de Defenem Valéncia intenta boicotejar un acte de Joan Tardà a Barxeta

Ha tornat a passar, aquesta vegada a Barxeta (la Costera). Cada volta que el diputat d’Esquerra Republicana Joan Tardà acudeix a una població valenciana a participar en algun acte polític, un grup de persones es concentren als voltants del lloc on ha d’intervindre el polític republicà.

Joan Tardà ho ha denunciat aquest dissabte a les xarxes socials. El diputat d’ERC ha lamentat que “els fatxes hagen intentat impedir que el republicanisme valencià s’expressés lliurement”. “Contra la intolerància, llibertat! Visca la República!”, ha afegit Tardà.

Aquest dissabte, 7 de juliol, Tardà participava junt amb el president d’ERPV, Josep Barberà, i el regidor de Barxeta Dàrius Tortosa en un acte sobre el municipalisme a la Casa de la Cultura del poble de la Costera. Fora, però, un gruix de persones vinculades als ultres del col·lectiu Defenem Valéncia vinguts des de la ciutat del Túria, entre els quals s’hi trobava el líder de Coalició Valenciana, Juan García Sentandreu, ha tractat d’impedir l’acte del diputat. La Guàrdia Civil i la Policia Local han hagut d’impedir l’accés dels manifestants que increpaven els assistents des de la porta.

Joan Tardà durant la seua intervenció en un acte sobre municipalisme celebrat aquest dissabte a Barxeta. / ERPV

De fet, en un dels vídeos que el grup concentrat a les portes de la Casa de la Cultura de Barxeta ha penjat a les xarxes socials lamentaven que eren un nombre reduït, “ens haguera agradat que fórem més, però sabem que la gent té coses a fer”, afirmava una de les assistents. Així doncs, els autodenominats “defensors del Regne de València” increpaven els regidors i càrrecs electes amb crits “d’assassins” a més d’altres càntics habituals en les concentracions convocades per Defenem Valéncia.

Cal recordar que durant un acte celebrat a Vinaròs i Benicarló el passat mes d’abril on també participava Joan Tardà un grup liderat per José Luís Roberto va tractar d’impedir que l’esdeveniment organitzat per ERPV es poguera celebrar. Aleshores també calgué la presència policial per a controlar els manifestants.

Comparteix

Icona de pantalla completa