Diari La Veu del País Valencià
El festival de cine de l’Alfàs del Pi homenatja la Filmoteca, el director Manuel Gutiérrez i l’actor Álex García

Tres dècades suma el Festival Internacional de Cine de l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa) i trenta anys celebra durant aquest 2018 la Filmoteca. Per això, aquest dissabte, durant la gala d’inauguració de la 30a edició del certamen cinematogràfic més antic del territori valencià es van aprofitar les avinenteses per a retre homenatge al director Manuel Gutiérrez Aragón, a l’actor Álex García i a la pròpia Filmoteca de València.

Aquest dissabte es donava el tret d’eixida a la 30a edició del Festival Internacional de Cinema de l’Alfàs del Pi amb la gala inaugural a l’explanada de la Casa de la Cultura de la població de la Marina Baixa. La cerimònia va estar conduïda pels actors Elisa Matilla i Jordi Rebollón i va ser concebuda com un musical amb les melodies d’Another day of sun de l’oscaritzada pel·lícula La La Land.

L’acte va servir per a homenatjar amb el Far de Plata el director, novel·lista, assagista i dramaturg, Manuel Gutiérrez Aragón i l’actor Álex García, conegut pels seus papers en televisió de sèries com Sin tetas no hay paraiso i films com Kamikaze i La novia. A més a més, el festival dirigit per Juan Luis Iborra va voler retre un reconeixement a la Filmoteca Valenciana pels seus 30 anys d’història, on es va voler destacar el suport de l’entitat depenent de l’Institut Valencià de Cultura al curt i al documental amb segell valencià.

El festival de cinema s’estendrà per la població de la Marina Baixa fins el 15 de juliol amb la projecció de les diverses seccions, a més d’activitats paral·leles com Converses amb el cinema espanyol, Versió Original, Cine dirigit per dones, Cine llatinoamericà, Cine al costat de la Mar, Curts Valencians i Curts Locals a més de la secció oficial competitiva. En total es podran veure prop de 30 pel·lícules i més de 60 curts.

De fet, 19 curts, dels 993 presentats, competiran en la Secció Oficial on Gustavo Jiménez, Alfonso Albacete, Pilar Pérez, Ana Rayo i José Luis Torrijo seran els encarregats d’entregar els premis. En total, el festival lliurarà més de 9.000 euros en guardons amb un primer premi dotat amb 5.000 euros i Far de Plata; un segon amb 2.500 euros, i un tercer amb 1.250 euros, a més del Premi del Públic, el Premi al millor curt dirigit per dones i el Premi al millor curt valencià, cadascun d’ells dotat de 500 euros, respectivament.

A més a més, dins del certamen cinematogràfic es lliuraran els guardons a millor actriu, guió, direcció i fotografia. Al festival de l’Alfás del Pi, pel fet d’haver estat seleccionat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya per a fer la preselecció dels candidats dels Premis Goya, el guanyador del festival valencià tindrà accés als guardons estatals.

Comparteix

Icona de pantalla completa