Diari La Veu del País Valencià
Extingit l’incendi que ha cremat entre 7 i 10 hectàrees del massís del Montgó

L’incendi que afectava des de diumenge una zona del parc natural del Montgó, entre els termes municipals de Xàbia i Dénia, s’ha donat per extingit aquest dimarts a les 16.00 hores, segons ha informat el Consorci de Bombers d’Alacant, després de calcinar entre set i deu hectàrees.

Un mitjà aeri de la Generalitat es va incorporar aquest dilluns a les tasques d’extinció de l’incendi declarat al Montgó, controlat poc abans de les 20 hores de diumenge. Els treballs per a evitar el rebrot de les flames va continuar durant la nit sense incidències, segons va informar el Servei d’Emergències de la Generalitat a través del seu compte de Twitter.

Junt amb el mitjà aeri, que treballava refrescant la zona, al terreny es mantingué una dotació del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant adscrit al parc de Dénia. Els efectius van sol·licitar un mitjà amb càmera tèrmica per a revisar els punts calents de la zona afectada.

L’incendi, declarat sobre les 15.50h, es va donar per controlat aquest diumenge a les 19.45 hores i va afectar sis hectàrees del massís del Montgó entre els termes municipals de Dénia i Xàbia (la Marina Alta).

El focus es va localitzar a la Cova del Camell del parc natural del Montgó i fins al lloc es van mobilitzar fins a nou mitjans aeris i altres nou dotacions per terra de la Generalitat i la Diputació d’Alacant per a treballar en les labors d’extinció.

Fins a la zona es van desplaçar nou mitjans aeris del cos de Bombers de la Generalitat, un helicòpter de coordinació, dos autobombes, dos dotacions de bombers del Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant i un agent mediambiental.

En 2016 el Montgó es va cremar per última vegada, encara que en 2014 havia patit un incendi major i, posteriorment, de nou en 2016, Xàbia va tornar a sofrir un dels majors incendis forestals dels últims anys, ja que les flames van arribar fins a la vora de la mar a través del Morro Castell, a la zona de la Granadella.

Dels nou mitjans aeris que van estar treballant en tasques d’extinció en l’incendi, cinc es van retirar prop de les 19 hores, segons va informar Emergències. Quatre van continuar sobre la zona, un d’ells actuant sobre el foc, i tres van romandre llestos per a fer relleus, va matissar el 112. Una hora després l’incendi va ser controlat. Segons els primers càlculs del Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant el foc va afectar unes 6 hectàrees de massa forestal.

En els primers moments, l’incendi va generar dificultats als mitjans aeris com a conseqüència del fum que hi havia a la capçalera del foc que impedia la visibilitat. Això no obstant, els nou avions que van intervindre van detindre l’avançament de les flames actuant des de dos vessants distintes.

El nombre de mitjans destinats respon al fet que l’incendi ha tingut lloc a una zona protegida, un parc natural, per aquest motiu es van mobilitzar nou avions i tres unitats de bombers forestals. Cap a les 20.15 hores d’ahir es van retirar tots els mitjans aeris però durant el matí de hui un mitjà aeri s’incorporarà per tal de repassar la zona en una jornada on s’esperen temperatures elevades al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa