Les altes temperatures mantenen l'alerta per a aquest dimarts

Les comarques en risc per altes temperatures són l'Horta, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés, la Costera, la Vall d'Albaida i el Comtat
/ València
9 juliol 2018 01:00h

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest dilluns l'alerta sanitària per nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39°) en més de 100 municipis valencians. Així mateix, la previsió per a dimarts és que es mantinga l'alerta en aquestes zones. Les zones climatològiques en alerta per calor són 15, 16, 17 i 18, que corresponen a les comarques de la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, l'Horta Sud, la Costera, la Vall d'Albaida i El Comtat.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 15 són: Alboraig, Bicorb, Bunyol, Dosaigües, Macastre, Millars, Énguera, Quesa, Torís i Iàtova.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 16 són: Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbait, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Énguera, Guadassuar, L'Alcúdia, Llombai, Massalaves, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, el Real de Montroi, Sumacàrcer i Tous.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 17 són: Alcàntera de Xuquer, l'Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l'Énova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Llocnou d'en Fenollet, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera (Vilanova de Castellò) i Xàtiva.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 18 són: Atzeneta d'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufalí, Carrícola, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadassèquies, La Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, l'Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, Vallada, Alcosser de Planes, Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Beniarrés, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, l'Orxa, Muro i Planes.

Prevenció

La Conselleria ha activat així mateix el protocol per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets. Així, es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia; utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars, i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol alhora que es recomana situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, s'insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; a evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i a decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

next