Diari La Veu del País Valencià
Obres Públiques proposa 7 accessos a l’AP-7 i la millora de 3 Nacionals davant la fi dels peatges

L’alliberament de l’autopista AP-7, que vertebra el País Valencià i l’uneix amb els territoris limítrofes pel nord i pel sud, està previst per al 31 de desembre de 2019. Aquest fet suposarà que milers de conductors que abans havien de pagar per a poder arribar als seus municipis puguen fer-ho gratuïtament. La imminent gratuïtat de la via ha despertat reivindicacions històriques de municipis d’arreu del territori valencià de millorar les connexions i els accessos a l’AP-7.

Després d’escoltar les peticions dels municipis i arribar a un consens, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha elaborat un pla per a millorar els accessos a l’Autovia i al mateix temps millorar alguns trams d’algunes Carreteres Nacionals. En l’actualitat, l’AP-7 compta amb 18 accessos i l’objectiu és afegir-ne 7 més.

Les actuacions estan previstes a Vinaròs, Benicarló, Vila-real, Alzira, Gandia, Oliva, Gata de Gorgos-Pedreguer i Altea. Obres Públiques assegura que les noves entrades no congestionaran la via i ajudaran que el trànsit estiga repartit “d’una manera més racional”. Les millores plantejades inclouen un nou enllaç de l’AP-7 amb la N-232 a de Vinaròs i un altre a Benicàssim, un enllaç a Vila-real on també es millorarà la N-340. A la Ribera està prevista la creació d’un nou enllaç amb Alzira. En la planificació de la Conselleria s’inclou també un nou accés pel sud d’Oliva i un altre enllaç en la CV-60 per Gandia, que solucionaria la congestió d’Oliva i reduiria el trànsit per dins de la ciutat. Entre Gata i Pedreguer també es millorarà la nacional. Finalment, a Altea es construiria un nou accés que connectaria amb la CV-760 de la Nucia a Polop.

Segons han explicat els responsables d’Obres Públiques, només el tram de Gandia és competència autonòmica; per tant, la resta de millores haurien de córrer a càrrec del Ministeri de Foment. De fet, algunes d’aquestes actuacions ja estan pressupostades, encara que la conselleria considera que les partides són insuficients. La consellera Maria José Salvador assegura que el que es demanarà al nou ministre de Foment, José Luís Ábalos, és el mateix que es va demanar al ministre anterior, Íñigo de la Serna.

Tant la consellera com el director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, han assenyalat que “el que no es pot fer és donar accessos a l’autopista a tots els pobles”, perquè això suposaria una ocupació excessiva del territori i no solucionaria els problemes de mobilitat existents. També han explicat que aquestos treballs no estaran acabats en el moment que s’allibere l’autopista i reconeix que moltes de les obres “s’hauran d’acabar en la propera legisltatura”.

Carlos Domingo ha valorat en un cost estimat de 220 milions d’euros les actuacions programades, encara que, com ha incidit, “moltes de les actuacions dissenyades ja estan programades i ara es tracta d’executar-les”. En qualsevol cas ha apuntat que algunes d’aquestes noves actuacions “suposaran un estalvi important respecte a les variants dissenyades, com succeeix en la variant d’Altea, històricament pressupostada en 80 milions, però que amb el disseny actual pot costar entorn dels 30 milions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa