Diari La Veu del País Valencià
Ibáñez assenyala que el Botànic porta acumulant enriquiments injustos des de l’any 2016

El portaveu d’Economia dels populars a les Corts, Rubén Ibáñez, ha denunciat aquest dilluns que el Consell porta acumulant “enriquiments injustos” des de l’any 2016. Ibáñez s’ha pronunciat així en la comissió d’Economia, on ha comparegut la interventora general de la Generalitat per a explicar les diferents actuacions de la Intervenció.

El diputat popular ha assenyalat que, després de revisar totes les actes del Consell en 2016, els enriquiments injustos van arribar als 249. “En cada reunió del Consell en 2016 es van aprovar cinc enriquiments injustos. El desglossament és Presidència, 28; Vicepresidència, 57; Hisenda, 22; Justícia, 48; Educació, 12; Sanitat, 38; Economia, 12; Agricultura, 11; Habitatge, 15, i Transparència, 6”, ha explicat el portaveu popular. Així mateix, Ibáñez ha preguntat a la interventora si s’ha pres algun tipus de mesura per a evitar aquest procediment.

“En 2016 Oltra va registrar a través d’enriquiments injustos un import de 77 milions d’euros. En 2017, i solament fins a juliol, ja portava 78 milions d’euros. En Transparència hi ha una reparació curiosa, una subvenció a la Fundació Baltasar Garzón, que es paralitza perquè no està acreditat que estiga al corrent d’obligacions tributàries i Seguretat Social. Hi ha un continu abús de l’enriquiment injust”, ha manifestat el diputat.

Ibáñez ha posat l’accent sobre les objeccions de la Intervenció: “Les dades de la vicepresidenta Oltra i les d’Hisenda no han arribat. Però, sense que aquestes dues Conselleries donen explicacions, les reparacions de 2017 van ser 774. El Servef té un autèntic rècord de reparacions en l’administració”.

Comparteix

Icona de pantalla completa