Diari La Veu del País Valencià
Arran desplega una pancarta contra ‘el turisme massiu’ des d’un bus turístic de València

Dos militants d’Arran han irromput aquest dilluns en un bus turístic de València i han desplegat una pancarta on es podia llegir el missatge ‘Aturem el turisme massiu als Països Catalans’. Segons denuncien des de l’organització juvenil independentista, “el model turístic al País Valencià, igual que al conjunt dels Països Catalans, està comportant un augment dels preus del lloguer a les ciutats, en especial a València”. “Paral·lelament, genera una ocupació absolutament precaritzada, que bona part assumeixen les persones joves i sovint sense contracte, sense horaris fixos i cobrant sous pèssims”, afegeixen.

A primera hora del matí, Arran ja ha aturat un autobús turístic a Barcelona. Poques hores després, l’organització ha fet una acció en un bus que estava a l’Albereda. A més de desplegar la pancarta, també han llançat dos pots de fum des de la part superior del vehicle, que està descoberta.

Fa poques setmanes, l’organització va donar el tret d’eixida a la campanya #Capitalismofòbia amb una acció al Park Güell de Barcelona, en què dues militants es van encadenar a l’emblemàtic drac de Gaudí. Amb aquesta acció pretenien denunciar que “l’actual model turístic dels Països Catalans és insostenible en l’àmbit humà i per al territori”.

Arran ha anunciat més accions “arreu del país” les setmanes vinents. L’any passat l’organització ja va ocupar simbòlicament un pis turístic gestionat per Airbnb al barri de Ciutat Vella.

Comparteix

Icona de pantalla completa