Diari La Veu del País Valencià
‘València Tech City’ aspira a ser el nou Sillicon Valley del Mediterrani

L’edifici Veles e Vents ha acollit aquest dilluns la presentació de la plataforma ‘València Tech City’. Es tracta d’un espai físic on empreses tecnològiques i innovadores es localitzen en un indret comú. Amb ‘València Tech City’, l’Ajuntament busca crear un ambient propici a la Marina de València, on ja es troben instal·lades empreses innovadores com Lanzadera, de Juan Roig; Bankia Fintech by Innosomnia, i l’escola d’empresaris EDEM.

El projecte vol posicionar la ciutat com a referent en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat i el desenvolupament de tecnologia i innovació. L’encarregada de presentar el projecte ha sigut la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez. L’acte també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de representats de diferents sectors.

L’objectiu de la nova iniciativa és l’atracció del talent internacional, la retenció del talent local i la promoció de les inversions amb nous projectes. A més, el posicionament del sector tecnològic i innovador valencià com a eix estratègic es considera essencial per tal de consolidar-se com el centre tecnològic i innovador de la Mediterrània.

Sandra Gómez, que ha viatjat recentment a Sillicon Valley (Califòrnia), ha indicat que la presentació de ‘VLC Tech City’ suposa la “posada de llarg” d’un nou model econòmic local a la recerca de la innovació i la tecnologia. “És un model que hem impulsat des de l’Administració però que volem que compte amb la participació de totes les entitats i agents implicats”, des de les universitats als agents socials i el sistema emprenedor de la ciutat, ha destacat Gómez. També ha fet una crida a “totes les persones que tenen un paper protagonista a València” a col·laborar en la construcció d’aquesta ciutat com un centre d’operacions tecnològiques que siga “una referència al Mediterrani”.

Es tracta d’un projecte integrador que acollirà propostes tant estatals com internacionals. També donarà suport a emprenedors, empreses emergents, entitats inversores, incubadores, acceleradores, universitats i escoles de negoci, entre altres empreses relacionades amb la tecnologia i innovació.

‘VLC Tech City’ és un projecte publicoprivat de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament de València que compta amb el suport d’altres entitats. València Activa, l’entitat municipal responsable, vol potenciar un nou model econòmic intel·ligent perquè la ciutat es posicione com a líder del sector tecnològic i digital a escala internacional en un indret que “genere espais de connexió, reflexió i debat” i on es puguen generar sinergies entre les empreses de noves tecnologies existents.

Alguns del pilars fonamentals del projecte són la captació d’inversions en tecnologia, innovació i digitalització; l’afavoriment de l’emprenedoria i nous sectors, i el foment de l’ecosistema d’innovació empresarial amb la promoció i atracció de talent i capital humà.

Després reunir-se i intercanviar idees amb referents del sector, el consistori durà a terme el projecte amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes; els sindicats UGT, CCOO i USO; associacions d’empresaris, com ara l’Associació Valenciana d’Startups i l’Associació d’Empresàries i Professionals de València, i col·legis professionals, com, per exemple, el Col·legi d’economistes de València. Així mateix, la Generalitat Valenciana, la Càmera de Comerç de València i la Marina de València, entre d’altres, formen part del llistat.

“Volem ser una ciutat capaç de ser generadora de talent i d’oportunitats, volem sobretot diversificar la nostra economia perquè opte per sectors que siguen capaços de resistir les majors adversitats que puga haver-hi en futures crisis econòmiques”, ha indicat Gómez. Per la seua part, Ximo Puig ha destacat que es tracta d’un projecte “magnífic”, que evidencia que el País Valencià és un territori “amb vocació innovadora” i que vol ser “una referència” en innovació a Europa i al Mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa