Diari La Veu del País Valencià
Josep Vicent Boira serà el coordinador de les obres del Corredor Mediterrani

La Generalitat proposarà el secretari autonòmic d’Habitatge i Obres Públiques, Josep Vicent Boira, com a coordinador de les obres del Corredor Mediterrani. L’alt càrrec de la conselleria de Maria José Salvador serà l’encarregat de substituir el fins ara supervisor Juan Barios. Així ho ha anunciat el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, en una compareixença amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera d’Obres Públiques, Habitatge i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, i el mateix Boira.

L’encàrrec a Boira s’emmarca en el context de la reunió que van mantindre la setmana passada el president de la Generalitat, Ximo Puig; la consellera d’Obres Públiques, Maria José Salvador, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos. Aquest últim va prometre a Puig que el País Valencià seria l’impulsor del Corredor Mediterrani i que això es materialitzaria amb un coordinador d’obres valencià.

D’aquesta manera, l’executiu de Puig ha triat Boira, que ha sigut durant tota la legislatura la cara visible de la Generalitat en la defensa d’una infraestructura clau per a l’economia valenciana. També ha sigut l’encarregat de viatjar a Brussel·les en repetides ocasions, amb i sense el president, per a convéncer la Comissió Europea d’incloure els ramals de Sagunt a Saragossa i de València a Madrid en les xarxes transeuropees.

El nomenament de Boira com a coordinador de les obres del Corredor Mediterrani el farà oficial Adif abans que acabe el mes de juliol. El seu substitut a la Conselleria serà decidit per Compromís pel “mestissatge” que hi ha als diferents departaments; una proposta que el Consell acceptarà “encantat”, ha afirmat Puig.

Expert en el territori, l’economia valenciana i l’eix mediterrani

Boira (València, 1963) és catedràtic de Geografia Humana a la Universitat de València i professor del departament de Geografia. Premi Extraordinari de Llicenciatura en 1986 i Premi Extraordinari de Doctorat en 1992, ha ampliat els seus estudis universitaris a Itàlia i ha sigut professor visitant a la Universitat de Miami.

També és autor de diversos llibres relacionats amb la realitat urbana de la ciutat de València i ha col·laborat amb la Cambra de comerç de València i amb l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE). A més, compta amb treballs relacionats amb el territori, l’economia valenciana i l’eix mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa