Diari La Veu del País Valencià
Manifestació a Ontinyent per defensar el Pla de Minimització de residus

Comarcàlia / Xàtiva.

Aquest divendres 21 de març tindrà lloc a Ontinyent una manifestació en defensa del Pla de Minimització de Residus de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, i en contra de la “imposició” de la integració dels municipis de la comarca al Consorci de Residus (COR). La protesta, impulsada per la Plataforma del Fem, compta amb el suport de l’ajuntament d’Ontinyent i consistirà en una marxa que a les 19.30h partirà de la Plaça de Sant Domènec i acabarà a la Plaça Major.

Els actes de protesta de la Plataforma del Fem s’han reemprés després que la divisió interna del PP a la Mancomunitat haja trencat també la unitat dels municipis de rebuig al COR i de mantenir la intenció de continuar desenvolupant el Pla de Minimització de residus.

Cal recordar que el president del Consorci de Residus (COR), Vicent Parra, ha denunciat que la Mancomunitat de la Vall d’Albaida esta gestionant “de manera il·legal” els residus urbans des de l’1 de juliol de 2012. Per aquest motiu el COR sol·licita mesures com multes coercitives de 1.500 euros que seran reiterades cada 20 dies, a més de deduir l’oportú testimoniatge de particulars per a exigir la responsabilitat penal que corresponga per l’incompliment resolt.

Entre les actuacions que ha fet la Plataforma hi ha l’edició d’un vídeo en el qual s’explica la situació actual de la lluita pel manteniment del pla comarcal, així com els perjudicis que es preveu que causaria la implantació del Consorci.

Comparteix

Icona de pantalla completa