Diari La Veu del País Valencià
La Policia sanciona amb 4 dies sense sou ni feina l’agent que va pegar una galtada a una dona en un carrer de València

La Policia ha sancionat amb quatre dies sense remuneració i amb suspensió de funcions l’agent de la Policia Nacional que en desembre de 2017 va pegar una galtada a una dona en un carrer del barri d’Orriols a València, segons consta en una resposta del govern espanyol al senador de Compromís Carles Mulet, qui ha expressat la seua “perplexitat” per la sanció.

L’agent va ser gravat el passat any pegant una galtada a una dona, que va caure a terra mentre el company del policia es quedava quiet. El vídeo es va gravar en l’encreuament dels carrers Sant Joan de la Penya i Pare Viñas de València.

En la resposta s’assenyala que el comissari provincial de València va acordar la incoació d’un procediment disciplinari el 29 de desembre passat, que va finalitzar amb una resolució el 14 de febrer, en la qual es va acordar imposar-li una sanció de pèrdua de quatre dies de remuneració i suspensió de funcions per igual període, prevista en la llei del Règim Disciplinari del Cos Nacional de Policia.

Captura de pantalla del vídeo on es veu un agent agredint una dona i l’altre quiet. / COMPROMÍS AL SENAT

Mulet també s’interessava per si s’havia considerat en aquest cas l’agreujant per tractar-se de violència masclista. No obstant això, el govern espanyol explica que aquesta normativa “no preveu la qualificació de violència masclista”, per la qual cosa es va imposar “la sanció màxima prevista per a les faltes d’aquesta naturalesa”.

El senador ha apuntat en un comunicat que “sorprén que, davant aquesta manera sense dubte incorrecta d’actuar de l’agent cap a una dona que aparentment estava intoxicada, no tinga una sanció en el procediment disciplinari superior a la de ‘lleu'”. “És una imatge que no ens agrada veure de qui ha de preservar l’ordre i servir els ciutadans, perquè la resposta va ser clarament desproporcionada davant una persona amb les facultats minvades”, ha remarcat Mulet.

La coalició proposarà una moció en la comissió corresponent per a instar el govern estatal a “corregir aquesta situació” i incloure els casos de violència contra les dones entre les tipologies de casos amb sancions de major gravetat.

Comparteix

Icona de pantalla completa