L'Audiència torna a rebutjar que Zaplana isca de presó per motius de salut

La defensa de l'expresident va sol·licitar la llibertat arran d'una bronquitis i va proposar l'arrest domiciliari com a mesura cautelar alternativa
/ València
11 juliol 2018 01:00h
Eduardo Zaplana està en presó des del 24 de maig pel cas Erial.

Eduardo Zaplana haurà de continuar en presó després que l'Audiència de València haja denegat per segona vegada el recurs de la defensa que demanava la llibertat per motius de salut o, com a mesura cautelar alternativa a l'empresonament, l'arrest domiciliari.

La defensa d'Eduardo Zaplana va comunicar a finals de juny –després que l'expresident de la Generalitat abandonara l'Hospital La Fe, on va ser tractat d'una bronquitis vírica,– que el seu estat de salut és "molt greu". Així ho va fer constar a la titular del jutjat d'instrucció número 8 de València, que instrueix el cas Erial, junt amb l'advertiment que l'exministre ha perdut 5 quilos des que va ingressar a la presó el passat 24 de maig.

En l'escrit, els advocats consideren que l'estat de l'expresident de la Generalitat és "molt greu" i per això van presentar el document per a deixar constància de la situació i reiterar la seua posada en llibertat condicional o, en defecte d'això, una mesura de presó atenuada.

Zaplana, que pateix leucèmia des de fa tres anys, va ser portat a l'hospital per problemes derivats del mal funcionament del pulmó esquerre i el seu estat és greu perquè pateix un quadre profund d'immunosupressió i un risc major de contraure infeccions.

En el denominat cas Erial, a Zaplana se l'investiga per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal.

La jutgessa ja va rebutjar la seua posada en llibertat d'acord amb el criteri de la Fiscalia, que estima que existeix risc de fugida i de destrucció de proves.

next