Diari La Veu del País Valencià
Troben el cadàver d’un adult al nínxol on havia d’estar el cos d’una xiqueta nascuda en 1952

La família d’una suposada ‘xiqueta robada’ ha trobat en un nínxol de Venta del Moro (la Plana d’Utiel) el cadàver momificat d’una persona adulta, en lloc del cos del bebé, que va nàixer en 1952 i s’esperava que estiguera allà soterrada.

Així ho ha indicat a EFE l’advocat i president de SOS Bebés Robados, Enrique Vila, qui ha explicat que el germà de la xiqueta va decidir exhumar el cadàver perquè dubtava que el cos estiguera allà.

Quan van obrir el nínxol familiar, segons conta Vila, no hi havia “cap rastre del bebé” i a la caixa només estava el cadàver momificat d’un home que podria haver mort fa “setanta o huitanta anys”, segons certifica el forense.

Segons el registre civil, el bebé va ser soterrat en aquell cementeri després de morir quan tenia dos mesos. De fet, al nínxol estan inscrites les seues inicials, J.G., “com si fóra real que estiguera allà”, afegeix l’advocat.

“Seguim preguntant-nos on estan les restes”, ha indicat Vila, qui ha afegit que algú “es va preocupar de fingir” la mort de la xiqueta inscrivint-la en el registre civil i posant les seues inicials al nínxol. Ara, la família estudia presentar una denúncia davant la Fiscalia i buscar la ‘xiqueta robada’.

Comparteix

Icona de pantalla completa