Diari La Veu del País Valencià
Un grup de 78 migrants de l’Aquarius parteix cap a França

Un grup dels 78 migrants que van arribar a València a bord de l’Aquarius el passat 17 de juny han partit aquest dijous cap a França, on van sol·licitar ser traslladats, en un vol xàrter noliejat per l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Fonts d’aquesta entitat han informat a EFE que sobre les 11.20 hores ha eixit cap a París el vol en què viatgen els refugiats, entre els quals hi ha “alguna família”, acompanyats per membres de l’equip operatiu d’OIM.

Aquesta entitat, que no ha pogut precisar la xifra total de migrants que van sol·licitar ser traslladats a França, ofereix assistència abans de l’embarcament, durant el vol i en el desembarcament. També s’encarrega de l’operatiu logístic durant la selecció donant suport a les autoritats franceses per a facilitar i organitzar la missió mentre estan a Espanya, organitzen el vol i ofereixen assistència i informació als migrants perquè sàpiguen quin és el procediment.

Els migrants han arribat a l’aeroport de València en dos autobusos custodiats per vehicles de la Policia i, després, els agents els han acompanyat fins a la terminal per a pujar a l’avió.

L’Aquarius va arribar al Port de València el passat 17 de juny amb 630 migrants a bord i, dies abans d’arribar a aquesta ciutat, França ja va mostrar la seua disposició a rebre sol·licitants d’asil del vaixell de rescat. El 18 de juny la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, va assegurar que quasi la meitat dels migrants arribats a Espanya en l’operatiu del buc Aquarius va manifestar la seua preferència per traslladar-se a França.

Fonts del Ministeri d’Interior han precisat a Europa Press que 80 persones de les que van arribar en la flotilla de l’Aquarius seran acollides a França. Tot i que 274 migrants van expressar la seua intenció de demanar asil allà, 194 seguiran a l’estat espanyol de moment, segons apunten les mateixes fonts, tot i que no precisen els motius. Hi ha dues persones que encara no viatgen cap a França perquè estan hospitalitzades, però ho faran una vegada reben l’alta mèdica.

El govern espanyol va concedir un permís especial d’entrada durant 45 dies per a regularitzar la situació dels nouvinguts, bé a través de la concessió de protecció internacional –estatut de refugiat o protecció subsidiària– bé per raons humanitàries. Durant aquest període, que acaba l’1 d’agost, s’està estudiant de manera individual cada cas.

Comparteix

Icona de pantalla completa