Diari La Veu del País Valencià
4.577 vots digitals en les primàries de Compromís. Aquesta nit, els resultats
RedactaVeu / València

A les 00:00h del dimecres 19 de març Compromís tancà l’urna digital que ha permès des del dia 17 votar per Internet en les primàries de la coalició per a les eleccions europees. Finalment han sigut 4.577 persones que han votat via electrònica, un 39% del cens, format per 11.756 militants, simpatitzants i ciutadans inscrits per a participar en les primàries.

La resta del cens tindrà l’oportunitat de participar votant divendres 21 de març presencialment en les 93 meses electorals que Compromís ha establert pel territori.

Horaris de votacions i proclamació de resultats

Les urnes restaran obertes entre les 18 i les 21 hores, excepte en les tres meses de la ciutat de València on degut a l’elevat nombre de votats, més de 2.000, l’horari de votacions és un hora més ampli, des de les 17 fins a les 21 hores.

Compromís ha organitzat per al divendres a partir de les 20 hores un acte obert al Centre Cultural Octubre a València per realitzar l’escrutini i proclamació del resultat electoral de les eleccions primàries en un ambient festiu.

Durant aquest acte, a partir de les 21 hores, s’anirà informant dels resultats electorals al diversos pobles i comarques del País Valencià. I, finalment, es proclamarà el resultat i els candidats i candidates electes. Així mateix altres col·lectius locals de Compromís han organitzat actes i sopars per a celebrar les primeres eleccions primàries que realitza la coalició.

L’escrutini de les primàries també podrà seguir-se a l’instant a través de la web coaliciocompromis.net.

Els militants, simpatitzants i ciutadans inscrits al cens de les primàries estan triant entre els 5 candidats per a encapçalar el cartell electoral de Compromís per al Parlament Europeu: Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Àlvaro, Isabel Martí i Pedro Sánchez. Així mateix estan podent elegir entre els 17 candidats que s’han presentat també per formar part de la resta de la llista.

Comparteix

Icona de pantalla completa