L'Ivace posa en marxa el primer laboratori d'idees innovadores sobre indústria intel·ligent

El LAB indústria 4.0 té entre els objectius impulsar la incorporació de processos i materials més eficients, sostenibles i competitius
/ València
12 juliol 2018 01:00h
LAB indústria 4.0 sorgeix de la voluntat de la Conselleria d\'Economia Sostenible i de l\'Ivace d\'aconseguir la transformació digital del teixit industrial valencià.

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha constituït i posat en marxa el primer laboratori valencià d'idees innovadores en matèria d'indústria 4.0. (també coneguda com a indústria intel·ligent o ciberindústria del futur). 

LAB indústria 4.0 sorgeix de la voluntat de la Conselleria d'Economia Sostenible i de l'Ivace d'aconseguir la transformació digital del teixit industrial valencià, que defensa des de l'inici la cooperació i la col·laboració de tots els agents implicats en el foment de la innovació. 

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha presidit la primera reunió de treball de LAB indústria 4.0, on ha assenyalat que amb aquesta iniciativa volen "aconseguir una societat competent en indústria 4.0, dissenyar un sistema d'innovació impulsor de la indústria 4.0, impulsar una indústria regional excel·lent i noves oportunitats d'innovació a través de la cooperació tecnològica internacional". 

Per això, ha afegit Company, "comptem amb l'estreta i experimentada col·laboració d'associacions empresarials, universitats, centres tecnològics i sindicats a qui escoltarem, amb qui generarem propostes i amb qui prendrem decisions consensuades que ens ajuden a prioritzar i executar les accions previstes en el Pla Agenda Indústria 4.0 de l'Ivace". 

Entre aquestes accions destaquen el disseny d'una plataforma web valenciana Indústria 4.0 que contribuirà a difondre les accions més destacades que els agents del sistema valencià d'innovació estan desenvolupant en matèria d'indústria 4.0 o les principals novetats en l'àmbit estatal i europeu. Una altra de les accions és l'elaboració d'un catàleg de capacitats 4.0 d'universitats i centres tecnològics que es posarà al servei d'empreses i de la societat en general. 

Promoció de nous negocis amb la incorporació de les TEIC

LAB indústria 4.0 naix amb diferents objectius. Per exemple, busca propiciar processos col·laboratius innovadors en els sistemes de disseny, producció, organització, logística i distribució en la indústria valenciana tant a escala local com internacional. 

A més pretén impulsar la incorporació de processos i materials més eficients, sostenibles i competitius, així com promoure el desenvolupament de nous negocis amb la incorporació de les TEIC (tecnologies de l'electrònica, la informació i les comunicacions) i desenvolupar béns d'equip intel·ligents així com productes de consum personalitzats.

Calendari de trobades 

El grup de treball LAB indústria 4.0 té previst reunir-se diverses vegades a l'any. La pròxima trobada serà en octubre. L'Ivace ha demanat a la resta de membres que a partir dels eixos d'actuació definits en el Pla Agenda Indústria 4.0 proposen un inventari d'accions que ja tenen en marxa i d'accions previstes que ajude a definir reptes de futur que es puguen desenvolupar en el LAB. 

El LAB indústria 4.0 s'emmarca dins de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV) la secretaria de la qual l'ostenta l'Ivace.

next