Diari La Veu del País Valencià
Els preus augmenten un 0,3% en juny espentats pels preus de l’hostaleria

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,3% al País Valencià en relació al mes anterior, amb la qual cosa la taxa interanual se situa en el 2,4%, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En concret, el grup que més va pujar va ser el d’hotels, cafés i restaurants, amb un 0,8% al juny, seguit d’oci i cultura, un 0,7%; aliments i begudes no alcohòliques, un 0,6%, i habitatge i transport, un 0,5%.

Per la seua part, parament va créixer un 0,2% mentre que ensenyament i medicina es van mantindre invariables. Per contra, vestit i calçat va baixar un 1,9%; begudes alcohòliques i tabac, comunicacions i Altres, un 0,1%.

A l’estat espanyol, els preus van pujar un 0,2% durant el mes de juny passat respecte al mes anterior, de manera que la taxa interanual s’ha situat en el 2,2%. La dada acumulada en el que va d’any es xifra en un 1%.

Estadística assenyala que en el repunt de la taxa interanual de l’IPC de juny ha influït principalment l’encariment de les gasolines; dels aliments, especialment de les fruites; de l’electricitat, i del gasoil per a calefacció.

Comparteix

Icona de pantalla completa