Puig evita pronunciar-se sobre l'acord de les Corts de no incloure el valencià com a requisit per als futurs funcionaris

El president de la Generalitat considera que és tota "una sort i no un problema" que la societat valenciana tinga dues llengües cooficials
/ València
13 juliol 2018 01:00h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació de l\'\'Expoforum 2019\' aquest divendres.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha evitat aquest divendres mostrar la seua opinió respecte a l'acord que la Mesa de les Corts va aprovar aquest dimecres de no incloure el valencià com a requisit per als futurs funcionaris del parlament. "Més enllà de quina siga la plasmació d'eixe acord, és evident que tots els funcionaris han de poder servir en garanties als ciutadans expressant-se en la seua llengua", ha indicat el cap del Consell després de la presentació del projecte 'Expoforum 2019', que ha tingut lloc a l'Ateneu Mercantil de València.

Per a Puig "no és un problema" tindre dues llengües cooficials al País Valencià sinó "tota una sort". "Allò important no són els empleats públics sinó el fet que els ciutadans tenen dret a usar la llengua que vulguen", ha afegit el màxim responsable del govern valencià. 

"La justícia té un paper i la política, un altre"

Respecte a les últimes decisions judicials sobre Francisco Camps i Carles Puigdemont, el president ha volgut deixar clara una idea: "La justícia té un paper i la política, un altre". En aquest sentit, ha indicat que el problema territorial de Catalunya no té una solució judicial, sinó política. "Nosaltres sempre respectem el paper de la justícia però la superació territorial de Catalunya és de substància política". 

En aquesta línia, ha evitat opinar sobre si el Tribunal Suprem hauria d'acceptar l'extradició de l'expresident català a Espanya per malversació, atés que "és una qüestió que afecta la justícia". "Respecte a les decisions judicials que es prenen a Alemanya i que es prenen ací, som dos estats de dret", ha manifestat.

Pel que fa a la decisió d'Anticorrupció d'investigar Camps de nou en el cas Gürtel pel delicte de prevaricació, Puig s'ha tornat a expressar en les mateixes paraules que va pronunciar aquest dijous: "Fa temps que el senyor Camps hauria hagut d'assumir la seua responsabilitat". 

next