Diari La Veu del País Valencià
Els serveis socials estaran garantits a la ciutadania amb independència del pressupost

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el projecte de llei de Serveis Socials Inclusius del País Valencià, que pretén adequar el sistema de serveis socials a les necessitats de la ciutadania i els dóna la consideració de serveis essencials i d’interés general, la qual cosa permet “blindar-los i garantir-los”.

Segons ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, aquest projecte de llei transforma la “concepció assistencialista pròpia de visions caritatives de les antigues polítiques socials” en una visió “moderna de dret subjectiu i abast universal” en la qual eixos drets fonamentals no depenguen de si hi ha més o menys pressupost en un determinat exercici.

D’aquesta manera, es reconeix i garanteix l’accés al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials a totes les persones amb residència al País Valencià i que necessiten dels serveis.

La nova llei serà el marc jurídic d’actuació que ordenarà i regularà els serveis socials al País Valencià, on quedaran plasmats els drets subjectius en matèria de serveis socials de la ciutadania.

Amb aquesta iniciativa, segons Oltra, “el Consell vol blindar la normativa en matèria de política i serveis socials amb l’objectiu de garantir els drets reconeguts a la ciutadania i evitar que canvis futurs puguen arrabassar-li’ls”. Per això, és la primera autonomia que els declara per llei serveis d’interés general i essencial.

Comparteix

Icona de pantalla completa