'Casablanca', 'Estiu 1993', 'Rebeca' i 'La llibreria': la Filmoteca d'Estiu projecta 11 títols en versió original

Aquesta edició inclou dos cicles on es combinen pel·lícules de culte amb films actuals que han sigut guanyadors de premis Oscar, Goya i Palma d'Or
/ València
14 juliol 2018 01:00h

Tots hem vist Casablanca però tornar-ho a fer als Jardins del Palau, a l'antic llit del Túria, a l'aire lliure, a la fresca, amb una còpia digitalitzada de molt bona qualitat, en una gran pantalla i en companyia és "un atractiu social". Si més no, gaudir de títols referents del cine clàssic i cintes guanyadores que acumulen premis Oscar, Goya i Palma d'Or té "una gràcia singular" perquè "és una festa del cine on pots gaudir de les pel·lícules en col·lectivitat", van destacar el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i la directora general de Nedgia Cegas, Celestina López, aquest divendres durant la presentació de la 19a edició de la Filmoteca d'Estiu.

Del 28 de juliol al 26 d'agost, tots els dies de la setmana excepte el dimecres, la Filmo d'Estiu projectarà onze títols en versió original amb subtítols en castellà i en valencià. Després de l'èxit en la passada edició en què es va poder veure per primera vegada en el cicle una pel·lícula amb subtítols en llengua pròpia, en aquesta s'augmenta l'oferta en llengua pròpia amb dos títols subtitulats i un en VO. L'oscaritzada Moonlight –en VO en anglés i subtitulada en valencià– no es va poder projectar en 2017, com estava previst, per problemes tècnics –finalment es va veure a la sala Berlanga de la Filmoteca de València–però va ser la cinta que més entrades va vendre de tota l'edició.

Per a aquest any, que, a més a més, coincideix amb el trenta aniversari de la Filmoteca, el cap de programació, José Antonio Hurtado, ha optat per combinar dues vessants –l'any passat es va seguir el leitmotiv de les roadmovies– com són el cinema clàssic, amb una selecció de títols de culte, i el cinema de hui, amb una tria de pel·lícules premiades. En total es projectaran onze cintes que inclouen un curt i un documental. Es mantenen també els preus populars, amb entrades a 3,5 euros i abonaments per a 10 títols a 25 euros.

Es mantenen també els preus populars, amb entrades a 3,5 euros i abonaments per a 10 títols a 25 euros. / IVC

Dins de la selecció de Cinema de sempre es podrà veure Casablanca, de Michael Curtiz en versió original en anglés amb subtítols en castellà (28, 29 i 30 de juliol); M, el vampir de Düsseldorf, de Fritz Lang, en versió original amb subtítols en valencià (5 i 6 d'agost); El crepúsculo de los dioses. Sunset Boulevard, de Billy Wilder, en versió original amb subtítols en castellà (10, 11 i 12 d'agost); el curt The Goat (La cabra), de Buster Keaton, que és un pel·lícula muda amb intertítols subtitulats en castellà;  el migmetratge The Navigator (El navegant), de Buster Keaton, també muda amb intertítols subtitulats en castellà (16 i 17 d'agost), i Rebeca, d'Alfred Hitchcock, en versió original amb subtítols en castellà (24, 25 i 26 d'agost).

La selecció de títols que integren el cicle de Cinema de hui la formen Una mujer fantástica, del xilé Sebastián Lelio, en versió original (31 de juliol i 2 d'agost); The Bookshop (La llibreria), d'Isabel Coixet, en versió original en anglés amb subtítols en valencià (3 i 4 d'agost); el documental Muchos hijos, un mono y un castillo, un documental de Gustavo Salmerón, en versió original (7 i 9 d'agost); The Square, de Ruben Östlund, en versió original amb subtítols en castellà (13 i 14 d'agost); The Shape Of Water ('La forma de l'aigua'), de Guillermo del Toro, en versió original en anglés i amb subtítols en castellà (18, 19 i 20 d'agost), i Estiu 1993, de Carla Simón, en versió original en català amb subtítols en castellà.

next