La Diputació d'Alacant aprova les ajudes als municipis sense les subvencions a dit impulsades per Sánchez

El pla recull l'exigència de Compromís de redistribuir entre totes les localitats els 25 milions disponibles, inclosos el huit que el PPCV i el PSPV havien pactat concedir de forma directa
/ Alacant
13 juliol 2018 01:00h
Saló de plenaris de la Diputació d\'Alacant amb César Sánchez en la presidència.

La comissió d'Hisenda de la Diputació d'Alacant ha aprovat aquest divendres els 25 milions del pla d'ajudes sostenibles, que estava bloquejat després que el grup Compromís i els tribunals l'havien posat en dubte. La polèmica se centrava en el fet que huit del milions pressupostats es volien concedir a dit a municipis concrets i sense els criteris objectius amb què havien de competir la resta de localitats.

El pla havia d'aprovar-se el passat 16 de maig arran de l'acord entre el PPCV i el PSPV però el president de la institució, César Sánchez, va recular en l'últim moment. La reformulació de les ajudes ha permés que s'aprovaren amb el vistiplau de Compromís, que s'ha declarat "satisfet" perquè la proposta "condensa la proposta" de la coalició valencianista perquè "aquestes subvenciones estigueren atorgades amb criteris objectius i després que el conjunt de subvencions a dit valorat en huit milions haguera estat apartat i redistribuït entre tots els pobles".

El nou pla, a banda de llevar unes subvencions que Compromís qualificava de "discriminatòries", suposa que els pobles tinguen un 40% més d'inversió. "Podem estar més d'acord o menys amb els criteris, però el que és cert és que ara tothom sap per quin motiu rep uns diners o altres, existeix justícia i igualtat d'oportunitats", ha destacat el portaveu al grup de Compromís, Gerard Fullana.

Segons el portaveu valencianista, "amb aquest nou pla 90 pobles es beneficiaran d'una partida que abans únicament anava a parar a uns pocs pobles privilegiats". Fullana ha explicat també que el nou repte de la coalició és que "el president de la Diputació, César Sánchez, complisca amb la seua paraula del març passat quan va prometre que els pobles que s'havien quedat fora dels plans d'obres i serveis estarien en un altre projecte de subvencions" de 14 milions.

next