Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta un recurs contra la supressió de 232 unitats educatives

RedactaVeu / València.

El grup parlamentari d’Esquerra Unida ha anunciat la presentació d’un recurs de reposició a la resolució de la Conselleria d’Educació per la qual se suprimeixen 232 unitats educatives per tot el País Valencià des d’educació infantil fins a secundària. “Aquesta eliminació d’unitats és una autèntica barbaritat que s’ha d’impedir com siga. Hem de recordar, a més, que aquesta reducció se suma a la ja supressió de 200 unitats durant el curs passat”, subratlla la coordinadora d’EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz.

Sanz apunta que el suposat descens demogràfic que argumenta la conselleria per reduir el nombre d’unitats educatives, “és una mera excusa, perquè la reducció s’aplica de manera discriminatòria en la xarxa de centres de titularitat pública, sense afectar els concertats. És una clara mesura de tret ideològic perquè condueix a redistribuir l’alumnat en favor de la privada concertada”, explica.

Esquerra Unida considera que la conselleria “no està garantint la lliure elecció de centres públics a les famílies. Aquesta mesura atempta contra l’ensenyament públic, buida les aules, qüestiona la supervivència de molts centres, altres directament els tanca i desapareixen línies en valencià”, adverteix Sanz.

La parlamentària afirma que el recurs de reposició d’Esquerra Unida contra la conselleria “pretén impedir el que suposaria una altra ferida en l’escola pública. La reducció afecta a 232 unitats educatives, a milers d’alumnes i a més de 300 professors i professores”, destaca.

Comparteix

Icona de pantalla completa