Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri de Sanitat alerta de la presència d’un opiaci en un lot de bledes de la marca Ybarra

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha alertat aquest divendres de la presència d’estramoni en un lot de bledes en conserva, de la marca Ybarra, que ha provocat la intoxicació de dues persones a la Comunitat de Madrid, que evolucionen favorablement. El lot també s’ha distribuït en supermercats del País Valencià.

Segons l’alerta de l’Aecosan, organisme dependent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, “el producte implicat és bledes, marca Ybarra, conserva envasada en flascó de cristall, pes net 660 grams i pes escorregut 425 grams. El número de lot que s’està retirant és el 18023”.

Els productes han sigut fabricats a Navarra i distribuïts a Andalusia, Catalunya, Castella i Lleó, Madrid i el País Valencià. “Es recomana als consumidors que pogueren tindre els productes de les marques anteriorment esmentades en les seues llars que s’abstinguen de consumir-los”, afirma l’Aecosan.

La simptomatologia derivada del consum comporta símptomes com ara sequedat de mucoses, marejos, visió borrosa i sudoració, entre d’altres. Els dos afectats per la intoxicació es troben bé, segons fonts de la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, i no han requerit hospitalització.

L’Aecosan indica que ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) de la notificació d’alerta traslladada per la Comunitat Autònoma de Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa