Diari La Veu del País Valencià
Les taxes i els impostos municipals de València es mantindran congelats en 2019

L’Ajuntament de València mantindrà congelats en 2019 els impostos i les taxes municipals, que, durant el pròxim any, es podran abonar en tres períodes diferenciats amb la bonificació del 2% per domiciliació, han informat fonts municipals.

Entre les novetats de l’ordenança que regularà el preu o tributs que la ciutadania ha d’abonar a canvi de la prestació de diferents serveis públics, destaquen els beneficis que s’atorgaran als recintes culturals que impulsen l’ús del valencià.

També tindran dret a una bonificació els propietaris de terres agrícoles del terme municipal i les persones amb diversitat funcional. L’Ajuntament incorporarà un “estímul fiscal” per a les persones amb diversitat funcional que necessiten fer qualsevol obra d’adaptació en la seua llar. En aquestos casos, s’aplicarà una bonificació d’un 90% sobre l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

A més, es bonificarà els propietaris d’aquelles finques rústiques del terme municipal de València que es troben conreades. “Sempre que el Consell Agrari Municipal demostre que la terra està en explotació, aplicarem una bonificació del 95% de l’IBI agrícola”, va concretar el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, després de la celebració de la Junta de Govern Local.

Respecte a les modificacions puntuals, el regidor va destacar la nova bonificació d’un 50% sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), que s’aplicarà als recintes que alberguen propostes escèniques i programen, almenys, un terç de la seua programació en valencià “per a impulsar l’activitat cultural i l’ús d’aquesta llengua”.

“Entre les novetats de caràcter general destaca la mesura adoptada per a facilitar el pagament fraccionat que, fins ara, es podia dur a terme ‘a la carta’ però sense bonificació. A partir d’ara el fraccionament s’ajusta a uns períodes establits i també podrà mantindre la bonificació del 2% per domiciliació”, va aclarir Vilar.

El regidor d’Hisenda va informar aquest divendres de les modificacions aprovades en la reunió de la Junta de Govern Local, en la qual també es va decidir un nou refinançament del deute municipal.

“Segons aquest acord, l’equip de govern substituirà operacions antigues per un import de 130 milions d’euros per unes altres amb un tipus d’interés inferior i, així, estalviarà 2 milions d’euros més”, va explicar l’edil i va recordar que el passat mes de maig l’Ajuntament ja “va refinançar 109 milions d’euros del deute per a sufragar, amb l’estalvi, despeses per a la ciutadania”.

A més de parlar “del treball municipal per a renegociar el deute i alliberar diners per a destinar-los a la prestació de serveis”, el regidor va destacar “que tot això es fa sense incrementar la pressió fiscal”, ja que les taxes i els impostos es mantenen congelats.

Comparteix

Icona de pantalla completa