Diari La Veu del País Valencià
Un jutjat de València pregunta a l’Ajuntament pels contractes de Cultura Festiva signats des de 2016

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha adreçat un ofici a l’Ajuntament de la ciutat perquè indique la quantia dels contractes adjudicats com a contractes menors sense concurs públic i també els realitzats amb concurs per l’àrea de Cultura Festiva des de gener de 2016 fins a maig de 2018.

Aquest jutjat va obrir en març d’enguany una investigació al regidor responsable d’aquesta àrea, Pere Fuset, per un presumpte fraccionament de contractes arran d’una denúncia presentada per l’exassessor del PPCV Luis Salom. Així, en aquell moment va demanar a la UDEV-Brigada de Delictes Econòmics del Cos Nacional de Policia que practicara gestions per a determinar els possibles vincles –personals, econòmics o d’una altra índole– entre quatre empreses, Fuset i la seua formació política, Compromís. No obstant això, el regidor va assegurar en aquell moment que no tenia constància d’estar sent investigat.

En la resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, s’ha instat també el consistori a remetre còpia de “tots els informes en els quals s’haguera realitzat ‘Observació complementària’ per entendre que podria haver-hi un fraccionament de contractes i ‘fiscalització de disconformitat’ per excés del límit per als contractes menors”.

Així mateix, la comunicació demana a l’Ajuntament que informe sobre el nombre de contractes menors subscrits entre el mes de gener de 2016 i el mes de maig de 2018 amb les empreses Regesmit, S.L.U., Mathena Producciones S.L., Espectáculos A.M.B. Producciones, S.L. i Enmovyment, Cocop Val.

Comparteix

Icona de pantalla completa