Diari La Veu del País Valencià
La facturació del sector serveis augmenta un 3,9% en maig

El sector serveis va registrar un augment de la seua facturació del 3,9% el mes de maig al País Valencià en relació al mateix mes de 2017, el segon menor increment a l’estat espanyol després d’Extremadura.

D’altra banda, l’ús del sector serveis va créixer en el cinqué mes de l’any en comparació amb maig de 2017 un 2,2%, el mateix que en l’acumulat. En comparació amb abril d’enguany, l’ocupació va créixer un 0,7% en maig al territori valencià, menys que la mitjana estatal (1,4%).

A l’estat espanyol, la facturació va augmentar un 6,8% amb la qual cosa els serveis encadenen ja 57 mesos d’ascensos interanuals. En el que va d’any, la facturació al País Valencià ha crescut un 4,2%, segons dades provisionals difoses aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A l’Estat, el sector serveis va registrar un augment de facturació del 6,8% el mes de maig passat en relació al mateix mes de 2017. Aquesta taxa, amb la qual els serveis encadenen ja 57 mesos d’ascensos interanuals, és quatre dècimes inferior a la registrada en abril.

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis va augmentar un 6,1% en taxa interanual el passat maig , quasi dos punts més que a abril. Les dades de l’INE reflecteixen que l’ocupació en el sector serveis va créixer en el cinqué mes de l’any un 2% en taxa interanual, dues dècimes menys que a abril. Amb aquest repunt, el sector suma ja 50 mesos de creixement interanual de l’ocupació.

En termes mensuals (maig sobre abril) i eliminat l’efecte de calendari i l’estacionalitat, la facturació del sector serveis va augmentar un 1,5%, el seu major avanç mensual en qualsevol mes en dos anys, concretament des de juny de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa