Diari La Veu del País Valencià
La Gonzalo Anaya reclama la retirada de tots els símbols religiosos de les aules

La Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes Gonzalo Anaya ha valorat aquest dilluns la decisió de la ministra d’Educació, Isabel Celaá, de derogar l’article de la LOMCE que donava a l’assignatura de religió valor acadèmic i ha mostrat el seu suport a una educació “totalment laica” a l’escola pública i a eliminar els símbols religiosos a les aules.

“Per a nosaltres és un pas endavant important perquè considerem que els centres educatius no són espais religiosos. Les esglésies, les mesquites i les sinagogues són llocs de rés destinats expressament a la faceta personal però no han de ser-ho els centres educatius i sobretot els col·legis públics d’un estat que es considera aconfessional”, ha apuntat en un comunicat el president de la Confederació, Txomin Angós.

Les mares i els pares de la Gonzalo Anaya defensen una escola laica “en la qual no solament la religió estiga fora del currículum, sinó que els centres educatius estiguen lliures també de símbols o indicatius religiosos a les seues aules, a les sales, en les instal·lacions en general”.

La Gonzalo Anaya també defensa aquests valors en casos com els dels col·legis de la província de Castelló en els quals impartiran classes de religió islàmica a partir del curs que ve. “Si estem en un estat aconfessional i el suport majoritari amb el qual compten els governs autonòmic i estatal advoca per una escola totalment laica, no entenem com és possible que es continue plantejant l’ensenyament de les religions en el sistema educatiu”, ha argumentat i s’ha preguntat si no s’estaria amb això “donant suport a l’adoctrinament en l’esfera pública”.

D’altra banda, l’entitat valora que assignatures com valors cívics i ètics siguen obligatòries en el currículum escolar perquè “centren el seu contingut en la convivència i el respecte entre les persones i considerem que el seu aprenentatge contribueix a fomentar valors democràtics, d’igualtat i de defensa dels drets humans”.

“Pensem que la línia a seguir és derogar la LOMCE que, entre altres qüestions, deixa lliure la via per a la introducció de les religions en el currículum, revertir les retallades i generar les condicions per a crear una nova llei que compte amb la participació real de la comunitat educativa i de tots els agents socials”, ha recalcat la Gonzalo Anaya.

Concertada

Així mateix, planteja la construcció d’un nou sistema públic “que no necessite la concertació, que genera també la introducció d’un ensenyament de caràcter confessional”. En aquest punt, reclama la derogació “de totes les lleis educatives anteriors vigents des de l’any 1985 que permeten l’expansió de la concertació així com el Concordat”.

D’igual manera, la notícia sobre l’assignatura de Filosofia que tornarà a ser obligatòria en Batxiller també és una reivindicació dels pares i mares de l’escola pública “perquè aquestes matèries, tant Filosofia com valors cívics, fomenten el pensament lliure i crític dels nostres fills i filles, molt important perquè es convertisquen en persones que es plantegen i treballen per a aconseguir una societat millor”, ha manifestat Txomin Angós.

Comparteix

Icona de pantalla completa