Diari La Veu del País Valencià
Compromís denunciarà els encaputxats que han atacat amb símbols catalanòfobs la seu nacional a València

La seu nacional de Compromís a València i el Centre Octubre de Cultura Contemporània han sofrit durant aquesta nit diversos atacs vandàlics amb simbologia catalanòfoba.

Durant la matinada d’aquest dimarts, els dos edificis que allotgen la seu de Compromís a València i l’Octubre han aparegut pintats amb les frases habituals emprades pel blaverisme. “Catalanistes fora!!!” ha sigut l’imperatiu escrit amb pintura blava a l’accés del Centre Octubre. A la plaça del Pilar, on es troba la seu de la coalició nacionalista, han pintat a la façana “catalanistes”.

A ambdós edificis han afegit llaços blaus i els vàndals han atribuït l’agressió a les sigles CDRV, segons es pot veure a la seu de Compromís.

Compromís ha denunciat els actes vandàlics ocorreguts a la seu nacional del partit i ha identificat uns encaputxats, que han signat sota les sigles “CDRV”, un acte que serà denunciat davant la policia, ha explicat la coalició en un comunicat. Des de Compromís entenen que el debat i la discrepància forma part del joc democràtic però, no es pot justificar la violència que s’ha exercit durant aquesta legislatura a municipis com Alacant, Crevillent i Elx, ha citat el partit. “Aquest nou atac demostra la impunitat que senten aquelles persones que no respecten les normes democràtiques”, han indicat. Malgrat tot, en Compromís “no ens acoquinem i continuarem defensant la llibertat i els valors democràtics com la majoria social del nostre territori”, han conclós.

Cal recordar que aquest dilluns es va pintar amb simbologia feixista l’accés de la facultat de Psicologia de la Universitat de València. En les últimes setmanes s’està registrant un degoteig d’agressions vandàliques de tarannà franquista com ara la seu de Lambda, ca Bassot, al campus universitari i als voltants de les instal·lacions d’À Punt a Burjassot i a la seu de Compromís a Crevillent on es van atacar propietats privades i mobiliari urbà amb símbols nazis i adhesius en defensa del dictador Francisco Franco.

Comparteix

Icona de pantalla completa