Diari La Veu del País Valencià
El kamikaze pretén evitar la presó
Europa Press / Madrid

La secció quarta de l’Audiència de València va ordenar a principis d’aquest mes que el conductor kamikaze reingressara a la presó aquest divendres 21 per a seguir complint la pena que se li va fixar en el seu moment de 13 anys de presó pels fets, i de la qual, fins a hui, únicament n’havia complit 11 mesos.

Fonts del TC han confirmat que per part del condemnat s’ha presentat un recurs d’empara contra la resolució de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem, que al desembre del passat any va anul·lar l’indult concedit pel Govern, en entendre que l’Executiu no va justificar la mesura de gràcia.

Aquest recurs seguirà la tramitació normal, mentre que la suspensió de la condemna mentre es tramita el recurs correspondria a la sala que el va jutjar. En aquest cas, l’Audiència de València no ha rebut de moment cap petició per part de la defensa del kamikaze, encara que la sol·licitud es pot arribar a presentar aquest divendres –data en la qual ha de realitzar-se el reingrés– com a mesura cautelaríssima, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià.

Sobre aquest tema, fonts de la defensa de la víctima han apuntat a Europa Press que el kamikaze ha demanat contínuament al tribunal valencià que se suspenguera la seua condemna i ingrés a la presó, però sempre l’han desestimat. En aquest cas, ha confirmat que el seu recurs d’empara no serà suspensiu de l’entrada a la presó d’aquest divendres i han apuntat que de no fer-ho l’Audiència ordenarà la seua crida i cerca.

El kamikaze va ser condemnat a 13 anys de presó com a autor d’un delicte de conducció amb greu menyspreu per a la vida dels altres, en concurs ideal amb un delicte d’homicidi, un delicte de lesions, una falta de lesions i una falta de danys per causar en 2003 la mort d’un jove de 25 anys després de conduir durant cinc quilòmetres contra direcció per l’AP-7, en el terme de Polinyà del Xúquer.

L’Executiu va aprovar el 7 de desembre de 2012 indultar el condemnat i commutar-li la pena privativa de llibertat pendent de compliment per una altra de dos anys de multa, amb quotes diàries de sis euros.

Al desembre del passat any, el ple de la sala contenciosa administrativa del TS va anul·lar la decisió del Govern, després de tres dies d’intenses deliberacions, en estimar el recurs presentat per la família del mort, que va demanar la declaració de nul·litat de la mesura de gràcia concedida a proposta del Ministeri de Justícia.

L’indult no va comptar amb informe favorable de la Fiscalia ni de l’Audiència Provincial mentre que el Ministeri de Justícia va explicar que la mesura de gràcia es va adoptar tenint en compte l’informe favorable de la presó i els condicionants “mèdics i personals” del condemnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa