Diari La Veu del País Valencià
Les Corts faran efectiva la pujada de l’1,75% del sou als funcionaris aquest dimecres

Les Corts validaran, en el ple que tindrà lloc aquest dimecres, el decret-llei que fa possible la pujada de l’1,75% del sou als funcionaris recollida en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Així ho han informat els síndics dels diferents grups parlamentaris després de la junta que s’ha celebrat durant la jornada d’aquest dimarts per a afegir aquest punt a l’ordre del dia i d’aquesta manera deixar-lo engegat abans que el parlament tanque les portes per vacances.

L’única que s’ha mostrat crítica amb aquest decret llei ha sigut la portaveu del PPCV, Isabel Bonig, qui considera que és una via perquè el Consell puga alhora pujar els seus salaris. “Els PGE de 2018 van ser aprovats pel PP i en eixe moment van ser durament criticats pel PSOE i també pel govern del titànic. Ara curiosament els socialistes han arribat al govern espanyol i aquestos PGE s’han convertit en els millors”, ha sentenciat Bonig.

Així, la síndica popular ha assenyalat que el Consell “s’ha pujat per tercer any consecutiu els salaris”, un fet que per a Bonig contrasta, atés que el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, “sempre han fet bandera de no tindre salaris alts”. “Jo al principi de la legislatura ja vaig dir que no em pareixia adequat el sou de Puig i tampoc el dels consellers per a la responsabilitat que tenen”, ha afegit.

Per a la líder del PPCV el més greu és que els alts càrrecs i assessors del govern valencià “es pugen els seus salaris” mentre assumptes socials, com ara el pagament als educadors socials o a les “3.000 famílies” d’acollida, estan pendents de resoldre.

“Sorprén que es pugen el sou quan els agents forestals deixen de vigilar la muntanya per falta de mitjans, a més deuen set milions d’euros a l’Ajuntament de València en serveis socials, que té 25.636 dependents en llistes d’espera i quasi 9.000 persones han mort sense cobrar la seua prestació de la dependència”, ha puntualitzat.

D’altra banda, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha manifestat que, “per a la tranquil·litat” de la portaveu popular, “seguirà havent-hi 5.500 funcionaris de la Generalitat que guanyaran més que Puig”. A més, el diputat socialista ha manifestat que aquesta actuació suposarà “un gran benefici per al tema dels permisos de paternitat” i servirà per a actualitzar el tema de les taxes de reposició sobre la base del pressupost.

Comparteix

Icona de pantalla completa