Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum i la irlandesa CityJet s’uneixen per a crear el major grup d’aerolínies regionals

El president de l’aerolínia valenciana Air Nostrum, Carlos Bertomeu, i el conseller delegat de CityJet, Pat Byrne, han comunicat aquest dimarts, en el marc del Farnborough International Airshow, la signatura d’un acord d’intencions que conduirà a una cooperació més estreta entre les dues aerolínies mitjançant la creació d’un nou hòlding del qual seran propietàries ambdues companyies.

El desenvolupament d’aquest projecte està subjecte a l’obtenció de les aprovacions reguladores necessàries, per a les quals ja s’han iniciat els treballs preparatoris. L’aliança estratègica d’Air Nostrum i CityJet suposarà la creació del major grup de línies aèries regionals d’Europa.

Air Nostrum, que dóna treball a 1.450 persones, opera per a Iberia vols regionals en virtut d’un acord exclusiu de franquícia que l’any passat va complir dues dècades de vida. La companyia ofereix, sota la marca Iberia Regional Air Nostrum, una àmplia xarxa de vols regulars a prop de 60 destinacions dins d’Europa i Àfrica, amb una flota de 50 avions, inclosos 30 reactors CRJ1000 Bombardier. CityJet, per la seua part, dóna feina a 1.250 persones en 9 països d’Europa i opera una àmplia xarxa regional de vols en virtut de contractes de wet lease amb Air France, Brussels Airlines i SAS. Compten amb una flota de més de 40 avions en 9 bases europees.

Segons han explicat les aerolínies en un comunicat, les dues companyies combinen una flota conjunta de prop de 100 avions i tenen uns ingressos anuals d’aproximadament 700 milions d’euros. A més sumen 25 anys d’experiència en el sector. Carlos Bertomeu, president d’Air Nostrum, ha manifestat que “les línies aèries tradicionals busquen de forma creixent una estratègia de subcontractació de les seues operacions regionals. Air Nostrum i CityJet han trobat, mitjançant aquest acord, una fórmula per a combinar els seus recursos respectius en termes d’aeronaus, tripulacions i serveis de suport i manteniment. Indubtablement això implicarà una opció molt més completa i eficient en costos, de cara a oferir el millor producte al mercat europeu”. Ha assegurat que el hòlding “serà un proveïdor ideal per a les principals aerolínies d’Europa”.

Per la seua banda, Pat Byrne, CEO de CityJet, ha destacat les coses que tenen “en comú amb Air Nostrum” i ha assegurat que la unió de les dues companyies els permetrà “donar resposta a les necessitats específiques de les aerolínies clients”.

Comparteix

Icona de pantalla completa