Diari La Veu del País Valencià
Sánchez es reunirà divendres amb Puig fora de la ronda de contactes amb els presidents autonòmics

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mantindrà una reunió “informal” aquest divendres amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a Castelló de la Plana, en la qual parlaran de finançament autonòmic, segons ha avançat aquest dimarts el president en la compareixença en el Congrés per a explicar el seu programa de govern.

Sánchez ha explicat que aquesta trobada tindrà lloc al marge de la ronda que està duent a terme en la Moncloa amb tots els presidents autonòmics per ordre d’antiguitat de l’aprovació dels seus estatuts d’autonomia. El president, que s’ha referit a aquest assumpte en la seua resposta al portaveu de Compromís Joan Baldoví, ha dit que no descarta que el sistema de finançament autonòmic es puga renovar en el “mitjà termini” però que mentrestant cal abordar les urgències financeres de les comunitats, que són “molt diferents” les unes de les altres.

La reunió entre Sánchez i Puig es produirà un dia després de la que celebrarà el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per a debatre la nova senda de dèficit públic, que puja fins al 0,3% del PIB la meta per a les comunitats autònomes en 2019, dues dècimes més que representaran 2.400 milions d’euros addicionals. A més, la visita de Sánchez a Castelló de la Plana coincideix amb la celebració de la 24a edició del Festival de Benicàssim, una cita a la qual Sánchez assisteix habitualment i potser enguany acudisca de nou, segons fonts de Moncloa.

Comparteix

Icona de pantalla completa