Les Corts aproven per unanimitat la nova llei de mecenatge cultural

Les deduccions fiscals en el seu tram autonòmic passen del 15 al 25 per cent
/ València
18 juliol 2018 01:00h
\'Tic-Tac\' opta als Max de millor espectacle musical i millor música original.

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres per unanimitat la nova llei del mecenatge cultural, científic i esportiu no professional, que incrementa els incentius fiscals i augmenta del 15 al 25% les deduccions del tram autonòmic de l'IRPF en aquesta matèria.

La nova norma, que substitueix a l'aprovada en 2014, té com a objectiu el foment i l'impuls del mecenatge de caràcter privat, mitjançant la regulació d'una sèrie de mesures tributàries i administratives, així com la difusió de la cultura del mecenatge entre la societat valenciana.

La llei contempla la creació del Consell assessor del mecenatge, com a òrgan assessor de la Generalitat en aquesta matèria, que tindrà un màxim de vint-i-un membres, avaluarà les actuacions i projectes que vulguen obtindre la declaració d'interés social i podrà proposar la declaració d'esdeveniments d'especial rellevància. També crea l'Oficina del Mecenatge, una unitat administrativa que donarà suport tècnic i administratiu al Consell Assessor de Mecenatge i que assessorarà les persones i entitats beneficiàries i mecenes sobre els aspectes pràctics i jurídics del mecenatge.

next