Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum garantitza que la fusió amb CityJet no altera la relació amb Iberia

Air Nostrum no destruirà llocs de treball ni canviarà les condicions laborals ni els convenis col·lectius dels seus treballadors després de la fusió amb la irlandesa CityJet. Així ho ha explicat aquest dimecres el president de la companyia, Carlos Bertomeu, en la seu de l’aerolínia regional a Quart de Poblet, on també ha explicat que la relació de la valenciana Air Nostrum amb Iberia es manté intacta.

El dirigent de la companyia ha explicat que els treballadors ja són coneixedors de la fusió i els ha assegurat que mantindran les seues condicions i que inclús es podran generar noves oportunitats laborals. Bertomeu ha explicat que no es tracta d’una fusió a l’ús sinó la creació d’un hòlding empresarial que mantindrà les dues empreses de manera independent. Això vol dir que les relacions d’Air Nostrum amb Iberia es mantenen intactes. Una vegada aprovada la fusió per les autoritats de competència corresponent, les dues aerolínies regionals començaran a concórrer en futurs negocis de manera conjunta. Segons les previsions de Bertomeu, el hòlding serà una realitat en 2019.

Les dues companyies tenen una grandària pareguda i amb la fusió es convertiran en l’aerolínia regional de major grandària i amb major nombre de motors. També, tal com ha explicat Bertomeu, es tracta de dues empreses que es complementen perquè, per exemple, CityJet no té plataforma de manteniment i “la d’Air Nostrum és de les millors d’Europa i del món”.

Segons ha explicat, la composició de l’accionariat del hòlding es decidirà després d’una auditoria que determinarà el percentatge que tocarà a cada empresa. Tampoc no està determinada la seu social ni qui composarà la directiva del hòlding.

L’objectiu de la unió és liderar el procés de consolidació del sector de l’aviació regional europea amb una plataforma més sòlida que el que és Air Nostrum per a poder oferir millor qualitat, flexibilitat i servei a les grans aerolínies que opten per externalitzar els seus serveis regionals. Al seu parer, això només ho podran aconseguir les regionals independents que no siguen filials d’altres grans empreses com és el cas de les regionals d’Air France o Lufthansa.

“La nostra lliga ja no és llogar avions a aerolínies, sinó oferir solucions a les grans aerolínies”, ha explicat Bertomeu. El dirigent de la companyia valenciana ha explicat que aquesta unió amb l’aerolínia irlandesa suposa un pas endavant per a aconseguir el seu somni de creixement per a Air Nostrum. De fet, ha qualificat l’operació d’una “bona notícia” per a la qual s’estaven preparant des del seu naixement i, en especial, els darrers anys.

Bertomeu ha explicat que la fusió permetrà una diversificació geogràfica, de negoci i d’ingressos que no podrien haver aconseguit sols. No obstant això, ha assegurat que en aquest hòlding “no cap tothom” i que no deixaran entrar qualsevol empresa. De fet, tal com ha explicat, si s’han aliat amb CityJet és perquè tenen característiques similars i entenen el món de les aerolínes regionals de la mateixa manera.

Comparteix

Icona de pantalla completa